Kene ısırmış olabilir mi?

İsmail Ördek

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yatakta uzanırken ayak bileğimde batma/yanma tarzı bir şey hissettim. Baktığımda kalem ucu kadar bir şey batmıştı. Rengi siyah. Kene olabilir diye dokunmayıp ailemi bekledim. Birkaç dakika da sonra fotoğrafıni çekeyim derken bir anda yok oldu. Yatağa baktım bulamadım böyle tam neydi belki değil rengi bayağı siyah gibiydi. Boyutu aşırı küçüktü. Sizce kene olabilir mi?
Evim için iki üç kat merdiven çıkıyorum ve uctuktan sonra ardından iki nokta bıraktı kendi rengide buna yakındı diye hatırlıyorum. Fotoğrafta parmağımın oradaki noktalardan bahsediyorum.

Hocam çok şükür iyiyim bana sorarsanız çok da keneye benzemiyordu o şey ve kene o kadar kolay bir anda uçup gidemez gibi.
Kene ısırıp bırakmaz zaten. Kafasını teninize gömer ve bu durumdan siz zorla çıkarmaya çalışmadan kolay kolay çıkmaz. Bunu da zaten yapmamanız lazım çünkü o zaman içindeki zehirli maddeleri size salmaya başlar. Kırım Kongo Kanamalı ateşi böyle oluyor endişeniz oysa. Ama bu hastalık her kenede olmuyor. Zaten şu anki bilgilere göre sıtma sineği gibi sonradan bu hale gelen bir biyolojik silah bu hastalığı etkileyen keneler.

Sizde bu sorunun olduğunu sanmıyorum.

Hocam çok şükür iyiyim bana sorarsanız çok da keneye benzemiyordu o şey ve kene o kadar kolay bir anda uçup gidemez gibi.

Kene uzun süre ısırdığı yerde kalır kolay kolay bırakmaz herhangi bir şey ısırmıştır ama kene değildir.

Genelde evde kene olmaz. Kene ısırdığı zaman hemen de uçmaz. Bir süre ısırdığı yerde kalır diye biliyorum.

Kene uzun süre ısırdığı yerde kalır kolay kolay bırakmaz herhangi bir şey ısırmıştır ama kene değildir.

Isırılma tarzı bir şey hissettim sonra 15 dakika sonra falan fotoğraf çekecektim kamerayı ayarlarken bir anda yok oldu ve halen turp gibiyim çok şükür, herkese teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…