Keneetic Extra DSL 5 GHz seçeneği nedir?

IsBestOnLy

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Keneetic Extra DSL modemini yeni aldım. CAT7 kablo ile bağlantı yapıyorum modeme hayran kaldım. 16Mbps ADSL kullanmama rağmen uzaktayken bile aynı hızı veriyor. Düşük kademe çekse bile ve 4 kişi Wi-Fi'ye bağlı Netflix izleyip video izlıyorlar. Ping sabit ve düşük kalıyor . Ben böyle iyi bir modem görmedim. 16Mbps ADSL'de bunları yapıyorsa fiberde neler yapar bilemem fakat şu Wi-Fi ile bağlandığımız 5GHz olayını tam olarak anlayamadım yani telefonda mı 5GHz desteklemesi gerekiyor ? Yni mesela kontrol panelinden bakıyorum 2.4GHz de açık 5GHz de. Bazıları 2.4GHz bağlanmış bazıları 5 nasıl ayarlanıyor, tam olarak ne oluyor 2.4GHz kapatılmalı mı?

5 GHz yayın daha yüksek hızda ağ erişimi sağlar. Bu hızda bağlantı için hem modem/router hem de istemci cihaz bu teknolojiyi desteklemesi gerekir.

Sizin kullanım amacınız ve internet hızınız için avantajı yoktur. Ancak açık bırakılmasının da zararı yoktur.

Tüm kablosuz iletişim dalgalarında geçerli olan bir durum vardır. Frekans artarsa analog sinyallerle daha kaliteli ses/görüntü iletilebilir. Dijital sinyallerde ise band genişliği artar. Örneğin FM radyo AM radyo dalgalarından, Wi-Fi 5 (5 GHz) Wi-Fi 4 (2,4 GHz) bağlantıdan ve baz istasyonlarının farklı bandlarından 1800 MHz olanı 900 MHz bandından daha hızlıdır. Ancak menzil azalır.

2,4 GHz ile sanırım 300 mbps hıza kadar Wi-Fi kullanılabiliyor. 5 GHz ile bu hız gbps seviyesine yaklaşıyor. Türkiye'nin çoğu yerinde böyle internet yok. Yerel ağda yüksek hızlı dosya transferi dışında 5 GHz bağlantı size kayda değer avantaj sağlamaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı