17 yaşındayım, 10 yaşımdan beri kepekle boğuşuyorum. Artık alıştım sayılır. Bahar mevsimlerinde kepeklerim azalsa da yazın ve kışın inanılmaz azıyor. Her gün duş alırım, şampuan kullanmasam da en azından bir kafamı yıkarım. 1 gün saçım su görmez ise sonraki gün halı gibi oluyor kafam. Yıllar boyunca onlarca şampuan denedim ve hala o kusursuz şampuanı bulamadım. Bazıları kepeği görünür ölçüde azaltsa da başka yan etkiler yapıyor (kızarıyor, kaşınıyor, kuruyor vb.). 4 kere dermatoloğa da gittim. Hepsi bana ketoral, pish gibi şampuanlar önerdi. Bir gram işe yaramadı hatta daha da beter ettiler. Yağlar kullandım. Gerçekten de kepeği söktü lakin sonraki güne tekrardan kafamı kaplamasına engel olamadı. Hiçbir saç hastalığım da yok eklemem gerekirse. Ben sevmesem de o beni seviyor ve gitmiyor.
Muhtemelen Adana'daki nemden kaynaklı bu sorunu yaşıyorum. 7 yıldır Adana'da yaşıyorum. Her yaylaya gittiğimde 1 aylığına da olsa kafam rahatlıyor. Ne denersen dene kalıcı çözüm istiyorsan kendini veya çevreni değiştirmen şart. Bu dediğimi kimse söylemez ama sen insansın. Bazı şeylere bağımlı olmaktan ziyada sende olan bazı şeyleri değiştirmen lazım.