Kepler ile Maxwell aynı anda çalışır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
12
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Hiç uzatmadan konuya gireceğim. Kurumda bir arkadaş ile tanıştım. Bu arkadaş bana "elimde GTX 770 ve GTX 960 var" diyor. Aygıt yöneticisini açtığı zaman her iki kartı gördüğünü söylüyor. Dilediği zaman GTX 770'i dilediği zaman GTX 960'ı kullanıyormuş. SLI değil bu arada. Kafasına göre istediği kartı kullanabiliyormuş. Bunun mümkün olmadığını ileri sürdüm. "SLI bile yapamazsın iki farklı mimari ile" dedim ama yemin billah etmeye başladı. Çok samimi görünüyordu ve tereddüte düştüm. Acaba yanlış mı biliyorum?
  1. SLI olmadan iki farklı mimari kartı PC'ye takıp dilediğiniz zaman oyunlarda veya uygulamalarda kullanmak mümkün mü?
  2. nVidia'da 2 farklı mimariye sahip kartı SLI yapabilir miyiz?
Ben her ikisinin cevabını hayır olarak biliyorum. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
:matrix:

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Evet hocam iki farklı mimariye sahip kartlar aynı PC'de çalışabiliyor. Örnek olarak rehberimizi atacağım. GTX 980 Maxwell, K5200 Kepler olmak üzere.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2. Dediğin şu an için mümkün gözükmüyor. Kartların aynı olması ve SLI desteklemesi lazım. DX 12 ile değişebilir :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada 2 monitöre bağlanmış. Atıyorum. Metro LL oynayacağım. Benimde GTX 960'ım ve GTX 770'im var. Ben bir GTX 960 ile bir GTX 770 ile giriyorum oyuna. Fakat tek bir monitörüm var. Bu dediğimi yapmak için görüntü kablosunu iki kart arasında çıkartıp takmam gerekir mi?

Burada 2 monitöre bağlanmış. Atıyorum. Metro LL oynayacağım. Benimde GTX 960'ım ve GTX 770'im var. Ben bir GTX 960 ile bir GTX 770 ile giriyorum oyuna. Fakat tek bir monitörüm var. Bu dediğimi yapmak için görüntü kablosunu iki kart arasında çıkartıp takmam gerekir mi?
Hocam valla hiç denemedim, yanlış yönlendirmek de istemem. Ama gerekeceğini düşünüyorum.

Monitörüme GTX 960'ı bağladım. GTX 770'de kasam da duruyor. Ben sağ tıklayıp bu oyunu GTX 770 ile aç dediğim zaman siyah ekran hatası alır mıyım? Çünkü her ne kadar görüntü kablosu bağlı olmasada GTX 770 nVidia denetim masasında gözüküyor.
Bazı monitörler de iki adet DVI ya da HDMI çıkışı oluyor. Ben GTX 770 ve GTX 960'ı bu iki HDMI veya DVI kablosu aracılığıyla aynı monitöre bağlarsam kafama göre istediğim kartı sorunsuz kullanabilir miyim?

Son düzenleme:
Yukarıdaki denemeyi yaparken monitör hangi karta bağlı ise o kartta yapılan işlemin yükü kartın kendisine bindi. Öbür türlü 770 ve 960 aynı anda takılı ama kablolar sadece 960'a takılı ise sen oyunu 770 ile açsan da 960'a yük biniyor.

İki kartı birden kullanmak ise DirectX 12 ile mümkün olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı