Çözüldü Kernal Power 41-63 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TackleBarry

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bundan aylar önce başlayan Kernal Power 41-63 hatasına her türlü yolu denememe rağmen bir türlü çözüm bulamadım. Eğer aklına bir fikir gelen varsa ve sorunumu çözebilirse ona teşekkürü borç bilirim.

Öncelikle sorunla karşılaştıktan sonra yaptıklarım;
1- OCCT PSU TEST
2- OCCT GPU TEST
3- OCCT MEMORY TEST
4- OCCT CPU TEST
5- PSU DEĞİŞTİRİLİP YENİSİ ALINDI
6- SSD SLOTLARI DEĞİŞTİRİLİP TERMAL PED YENİLENDİ
7- MEMTEST YAPILDI
8- GPU YERİNE OTURMADA SIKINTI VARSA DİYE SÖKÜLÜP TAKILDI
9- İŞLEMCİMİ DEĞİŞTİRİP 9800X3D İLE YENİLEDİM
10- ANAKART GARANTİYE GİTTİ VE SORUNSUZ OLDUĞU TEST EDİLDİ.
11- SSD HEALT TEST YAPILDI.
12- HD TUNE İLE SSD TARAMASI YAPILDI.

Arkadaşlar kısacası aklıma gelen her şeyi yaptım ve elim kolum bağlı hatayı çözemedim. Sistemime ekran kartı Vertical olarak bağlı acaba Vertical ünitede bir problemden kaynaklanabilir mi? Sistem görselini, gelen hatanın XLM formatında detaylarını aşağıda belirtiyorum ve sistem detaylarım ektedir.

Not: Tüm sıcaklıklar normal seviyededir ve sistemimde 13 adet fan vardır.
Hata Gerçekleşme Senaryosu: Genelde oyunda 2-3 saat vakit geçirdikten sonra.

- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>9</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2024-12-02T18:49:05.7617860Z" />
<EventRecordID>314960</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
</System>

- <EventData>
<Data Name="BugcheckCode">59</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0xc0000005</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0xfffff8022741f127</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0xffff9080b74c6900</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
<Data Name="Checkpoint">0</Data>
<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
<Data Name="BugcheckInfoFromEFI">false</Data>
<Data Name="CheckpointStatus">0</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceIdV2">0</Data>
<Data Name="LongPowerButtonPressDetected">false</Data>
<Data Name="LidReliability">false</Data>
<Data Name="InputSuppressionState">0</Data>
<Data Name="PowerButtonSuppressionState">0</Data>
<Data Name="LidState">3</Data>
</EventData>
</Event>

Sorunun cevabı burada. Bende vertical bağlarken aynı sorunla uğraştım. PCI-e 3.0 Riser yerine 4.0 riser aldığımda bu sorun azalmıştı ama yine de yetersiz geliyor. Riser kullanmazsanız sorununuz çözülecektir.

Kesin olarak emin misiniz hocam? Lian Li'nin orjinal vertical ünitesini kullanıyorum, PCI-e 4.0 riser ünitesidir. Fakat bu işlerden anlayan biriyim aklıma bu hatayla ilgili gelen tüm çözümleri denedim ve dediğiniz gibi bir tek şüphelenebileceğim bu ünite kaldı. Birde sistemi dizdikten 2 yıl sonra başlayan bir hataydı, baştan beri Vertical kullanıyordum bir sorun yoktu.

Maalesef eminim. Bir hevesle en kaliteli riserlardan birini aldım onda bile sorun yaşadım. İlk kullandığım Riser'ın versiyonu 3.0'dı ve 15 dakika bile kullanamıyordum. Yeni Riser'a geçtiğimde bazen tüm gün kullansamda sorun olmuyordu ama birçok zaman 2-3 saatte bir görüntü bir anda donuyordu anakartta GPU ışığı yanıyordu uzun bir süre sonra da kendisi reset atıyordu. Kullandığım AMD sistemde bu şekilde bir durum yaşadım. Farklı riserlar deneyebilirsiniz fakat çözüm olacağını sanmıyorum.

Peki 2 yıl kullanım sonrası böyle bir hata başlaması normal mi sizce?

Peki 2 yıl kullanım sonrası böyle bir hata başlaması normal mi sizce?

Bana göre olağan bir durum. Riser kablo ile kullanımda nedense sanki yolda belde bir şeyler aşınıyormuş gibi sorun çıkartıyor. Ek olarak işlemcide sanki bozuluyormuş gibi çalışıyor. İşlemcinizin frekansını 300-400 MHz düşürün ve güç tüketimini AMD eco mode ile 65 W'a falan alın kapanmaların daha geç olduğunu da göreceksiniz. Ben çok fazla şey denedim ve bayağı bir deneyim edindim. PC'yi doğal haliyle toplayıp kullanmak dışında sağlıklı bir yöntem yok maalesef.

Test edip konu üzerinden dönüş yapacağım, teşekkürler.

RAM'leri değiştirdim ve ekran kartını vertical yerine normal bağladım, sorun düzeldi.
Maalesef ekran kartımı ve ramlarımı başka cihazda denedim aynı şekilde benim sistemdede başka ekran kartı ve ram denedim sorun aynen devam etti benim parçaları taktığım cihazda hiçbir sorun olmadı bu yüzden sorunun ekran kartı ve ramlarde olmadığı anlayabildik denemediğim tek parça anakart kaldı onuda deneme imkanım yok şuan. sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…