Kernel data inpage error & Critical process died

K0R54N

Hectopat
Daha fazla  
Bu iki hatayı sürekli alıyorum, nedenini bilmediğim bir şekilde arkadaşım kasanın üzerine düştüğünden beri böyle. Anlamadım ama sorunun nereden kaynaklandığı da belli değil, yardım edin lütfen.
windows-gnucelleme-maviekran-n4qD_cover.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Söyleyeceklerim kesin olmamakla birlikte critical process died hatası aldığım zaman nasıl düzelttiğime gelecek olursak, işlemcimi sırf deneme yapıp maksimum ulaşabileceği frekansı görmek adına hız aşırtması yaptığımda işlemciye yeteri voltajı vermeyip işlemci stabil çalışmadığı zaman bu hatayı alırdım. Voltajı biraz daha arttırdığım vakit o hata ortadan kalkardı. Eğer ki sizde de hız aşırtması durumu söz konusu ise dediğim şekilde voltaj dengesini kontrol edebilir ya da hızı varsayılan ayara getirebilirsiniz.

Edit: Arkadaşın kasa üzerine düşme durumunu gözden kaçırmışım. Benim anlattıklarımla konu sahibinin sorunu pek eşleşmiyor. Yine de bu sorunu yaşayan benim gibi hız aşırtması yapan arkadaş olursa görür ve faydası dokunur diye mesajı silmiyorum. Umarım konu sahibi de en kısa zamanda sorununu çözmüş olur.

Veri kaybı oluyor. Bu tarz sorunların nedeni yüksek olasılıkla RAM ya da disk(ler)den kaynaklanıyor. Bu donanımları test etmek gerek. Yapabiyorsanız RAM ve disklerinizi çıkart-tak yapın. Sonra sistemi RAM testine sokun. Bilgisayarın diskinde veri kaybı da olmuş olabilir ya da zarar görmüş de olabilir. Bu nedenle sistem RAM testinden geçerse Windows'u temiz kurmayı deneyebilirsiniz. Ancak temiz kurulumdan sonra da aynı hata alınabilir. Disklere "badsector" taraması da yapılması gerek. Eğer "badsector" var ise "Low Level Format" atabilirsiniz. Bu format türü "badsector" alanlarını diskinizin kullanmasını tamamen önleyecek. Ancak sorun SSD'de ise muhtemelen temiz kurulum sorununuzu çözecek. Eğer hem SSD hem de HDD kullanıyorsanız, ve Windows'u yeniden kurmayı isterseniz mekanik diski sökmeniz daha doğru sonuca varmanızı sağlayacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı