Dexsite
Kilopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Son birkaç aydır sürekli mavi ekran hatası alıyordum. Her türlü programı, testi denedim ancak bir çözüm bulamadım.
Yaptıklarım:
Son günlerde SSD'den şüphelenmeye başladım. Dün 3 farklı programla baktım ve SSD boşta en az 50 derecede, oyunda ise 75 derece civarında çalışıyor. Intel 600P M.2 SSD kullanıyorum ve sitesinde en fazla 70 derecede çalışabileceği yazıyor. Ancak ben yük altında 75 derece civarı gözlemledim. Acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Bu arada mavi ekran sadece oyunda veriyor. Yani yüksek performans halindeyken bilgisayar. Hatta geçen video kaydı alayım dedim oyun oynarken. Video kaydında büyük oranla mavi ekran hatası alıyorum. Bazen hiç olmadığı da oluyor bazen de günde 3 kere mavi ekran verdiği de oluyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Yaptıklarım:
- Bilgisayardaki her türlü driver güncellemesi
- HD Tune Pro, Crystal Disk Info, HD Sentiel programları ile HDD ve SSD test ettim. Herhangi bir sorun göstermedi. Sadece HD Sentiel programında SSD sıcaklığı çok arttığında sağlığını %50 gösterdi.
- Windows RAM sağlığı kontrolü ve memtest86 programı ile RAM'leri kontrol ettim sağlam çıktı.
- Mavi ekrandan sonra minidumpta herhangi bir şey çıkmıyor bu yüzden neyden dolayı mavi ekran hatası aldığımı da bilmiyorum.
- Virüs taraması.
- Windows disk tamiri ile disk tamiri yaptım.
- Windows'u son sürüme güncelledim.
Son günlerde SSD'den şüphelenmeye başladım. Dün 3 farklı programla baktım ve SSD boşta en az 50 derecede, oyunda ise 75 derece civarında çalışıyor. Intel 600P M.2 SSD kullanıyorum ve sitesinde en fazla 70 derecede çalışabileceği yazıyor. Ancak ben yük altında 75 derece civarı gözlemledim. Acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Bu arada mavi ekran sadece oyunda veriyor. Yani yüksek performans halindeyken bilgisayar. Hatta geçen video kaydı alayım dedim oyun oynarken. Video kaydında büyük oranla mavi ekran hatası alıyorum. Bazen hiç olmadığı da oluyor bazen de günde 3 kere mavi ekran verdiği de oluyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: