KERNEL INPAGE ERROR, UNEXPECTED STORE EXCEPTION Mavi Ekran Sorunu

Dexsite

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Son birkaç aydır sürekli mavi ekran hatası alıyordum. Her türlü programı, testi denedim ancak bir çözüm bulamadım.

Yaptıklarım:
  1. Bilgisayardaki her türlü driver güncellemesi
  2. HD Tune Pro, Crystal Disk Info, HD Sentiel programları ile HDD ve SSD test ettim. Herhangi bir sorun göstermedi. Sadece HD Sentiel programında SSD sıcaklığı çok arttığında sağlığını %50 gösterdi.
  3. Windows RAM sağlığı kontrolü ve memtest86 programı ile RAM'leri kontrol ettim sağlam çıktı.
  4. Mavi ekrandan sonra minidumpta herhangi bir şey çıkmıyor bu yüzden neyden dolayı mavi ekran hatası aldığımı da bilmiyorum.
  5. Virüs taraması.
  6. Windows disk tamiri ile disk tamiri yaptım.
  7. Windows'u son sürüme güncelledim.
Genelde mavi ekran hatasında KERNEL INPAGE ERROR, UNEXPECTED STORE EXCEPTION ve CRITICAL PROCESS DIED hatalarını alıyorum.

Son günlerde SSD'den şüphelenmeye başladım. Dün 3 farklı programla baktım ve SSD boşta en az 50 derecede, oyunda ise 75 derece civarında çalışıyor. Intel 600P M.2 SSD kullanıyorum ve sitesinde en fazla 70 derecede çalışabileceği yazıyor. Ancak ben yük altında 75 derece civarı gözlemledim. Acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Bu arada mavi ekran sadece oyunda veriyor. Yani yüksek performans halindeyken bilgisayar. Hatta geçen video kaydı alayım dedim oyun oynarken. Video kaydında büyük oranla mavi ekran hatası alıyorum. Bazen hiç olmadığı da oluyor bazen de günde 3 kere mavi ekran verdiği de oluyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rapor yollar mısın?

Rapor yollar mısın?
Buyrun. Report.htm

HDD daha sağlıklı sistemi ona kurup dener misin?
s1.PNG

Belleklerin DRAM üreticileri farklı uyumsuzluk yapıyor olabilir.
s2.PNG

s3.PNG

SpeedShift neden devre dışı?
s4.PNG

NI Error Reporting StartMenu\Common C:\Program Files (x86)\National Instruments\Shared\NI Error Reporting\nierserver.exe

Windscribe Registry\User\Run C:\Program Files (x86)\Windscribe\Windscribe.exe -os_restart
µTorrent, Dragon Centerr, Help Desk, Intel Extreme Tuning Utility, MSI Afterburner, MSI Remind Manager Service bu yazılımları kullanma.

IObit araçları kullandığın için temiz kurulum yap.

Son düzenleme:
HDD daha sağlıklı sistemi ona kurup dener misin?
Eki Görüntüle 486914

Belleklerin DRAM üreticileri farklı uyumsuzluk yapıyor olabilir.
Eki Görüntüle 486917
Eki Görüntüle 486918

SpeedShift neden devre dışı?
Eki Görüntüle 486919

µTorrent, Dragon Centerr, Help Desk, Intel Extreme Tuning Utility, MSI Afterburner, MSI Remind Manager Service bu yazılımları kullanma.

IObit araçları kullandığın için temiz kurulum yap.
Merhaba hocam, ilk attığınız fotoğrafta SSD için kullanım veya yaş haddi aşılmış diyor. Yani SSD bozuk diyebilir miyiz? RAM'ler konusunda ise normalde 8 GB RAM vardır ben de bir 8 GB daha ekledim sonradan. Tamamen aynısını bulamadım. Forumlardan danışarak bu RAM'in uygun olduğunu öğrenip aldım. MSI yazılımlarını da silebilirim ama PC'yi ilk aldığımdan beri var ve o zaman sorun yaşamıyordum. SpeedShift'i ilk defa duyuyorum. Nereden etkinleştirebilirim? Sizce sorun neyden kaynaklı? SSD mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ihtimal SSD'den kaynaklı, fakat mavi ekran dosyaları oluşursa gönder, diğer dediklerimi uygula, SpeedShift BIOS altından etkinleştiriliyor.
Tamamdır hocam uygulayacağım. Mavi ekran aldığımda hata bilgileri toplanıyor diyor ama saatlerce %0 da kalıyor sanırım ondan minidumpta dosya oluşmuyor. Teşekkürler.
Yüksek ihtimal SSD'den kaynaklı, fakat mavi ekran dosyaları oluşursa gönder, diğer dediklerimi uygula, SpeedShift BIOS altından etkinleştiriliyor.
Merhaba hocam, tekrardan kolay gelsin. Intel SSD kullandığım için Intelin sağlık programıyla kontrol edeyim dedim. Neredeyse %10 gibi bir şey gösteriyor sağlığını. Yeni SSD almayı düşünüyorum. SSD'den mi kaynaklanıyor sizce de sorun? Yeni SSD almadan sormak istedim.

ssd.PNG

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı