Çözüldü Kernel Power 41 (63) hatası nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SETHGOD

Hectopat
Bilgisayarımı aldığımdan beri bazen çoğalan bazen azalan hata bu. WWE2K25-2K24 Valorant CS2 vb ne oynadıysam kasadaki fanlar son hız dönüyor ve ekran kararıyor. PC'yi kendi düğmesinden kapatıp geri açmam gerekiyor ve olay görüntüleyicisinde bu hatayı görüyorum. Ekran kartımı garantiye yolladım sorunsuz çıktı, BIOS güncelledim, tüm driverları DDU ile silip geri yükledim, hiçbir güç veya ekran kartı testinde bilgisayarım kapanmadı. Bunlara rağmen bu sorunu 4 yıldır her oyunda yaşıyorum yaşıyorum. Bu yazdıklarımdan bağımsız çok fazla çözümde denedim fakat artık gerçekten sinirlerim acayip bozuldu. Sıcaklık değerlerinde falan bile çok rahat oyun oynatıp FPS veren bilgisayar bu hatayı veriyor. Ekran kartını sök çıkar vb şeylerde yaptım ama dediğim gibi işe yaramadı. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

AMD Ryzen 5 3500X soket AM4 MPK işlemci.
ASUS B450M Dragon bulk soket AM4 DDR4 ATX Gaming anakart.
Team T-Force Vulcan TUF Gaming alliance 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming RAM.
ASUS Dual RTX 2060 a6g EVO 6 GB GDDR6 192bit Gaming ekran kartı.
Team GX1 480GB 2.5” 530MB/430MB/sn SATA3 SSD disk - T253x1480G0C101 (44826)
4 fan Gamepower Horizon RGB 650W 80+ Bronze Gaming kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aşırı sıcak işlemci bu soruna sebebiyet verebilir.

Bastığınız anda 88 görüyorsa testin ileri safhalarında 95 görmesi muhtemelel. Termal macun değişikliği, undervolt ypamaya çalışın.
Hocam aynı olay bende de oluyor yuksek ihtimal bir donanım Windows'un servisleriyle çakışıyor fakat bir çözüm bulamadım bende arada sistem kilitleniyor kendine geliyor arada gelmiyor kapat aç yapıyorum çok garip bir durum.

He bir de hangi donanımın buna sebep oldugunu görebiliyorduk galiba ekran kartım gözüküyordu bende laptop ama bilmiyorum gene de.

Bu sorun genellike PSU kaynaklı oluyor. PSU pek kalite değil. OCCT ile 15 dakika PSU testi yapar mısınız?

Son düzenleme:
Aynı sorun benim eski laptopumda vardı. Ekran kapalı arka kasa açık soğutması tam ve şarj takılı iken aniden görüntü kesip duruyordu uyku moduna giriyordu laptop. Sorunu çözemedim ve gittim masaüstü topladım.

Bu sorunun kaynağı gerçekten aşırı karışık.

Bu sorun genellike PSU kaynaklı oluyor. PSU pek kalite değil. OCCT ile 15 dakika PSU testi yapar mısınız?
tamamdır yapıp haber vereceğim

hangi donanımın sebep oldugunu nasıl görüyoruz dostum onu bilmiyorum ben

hocam power testine başladığım an cpu sıcaklıgı 88 civarına geliyor sıkıntı olur mu devam etmem mi lazım korktum biraz

Son düzenleme:

Bastığınız anda 88 görüyorsa testin ileri safhalarında 95 görmesi muhtemelel. Termal macun değişikliği, undervolt ypamaya çalışın.

Çözüm

Hocam undervolt işlemi hakkında bilgim yok fakat deneyeceğim tekrar güncellerim sorunu.

Hocam bu arada undervolt öncesi Cinebench R23 testi yaptım 6600 puan diyor test sonucuna iyi bir sonuç mu yoksa sıkıntılı mı?

Undervolt işlemini BIOS üzerinden yaptım. Power testinde şu an islemci sıcaklığı maksimum 75 derece gördüm ve adım adım yükseldi. 75 derecede zaten sabit kalıyor diyebilirim çok oynama dahi olmuyor. Eğer sorun bundan kaynaklanıyorsa umarım çözülmüştür. Bilgilendirme ve öneri için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…