Kernel Power 41 63 hatası

wlobal garming

Decapat
Ekran kartı
rx570
Anakart
A320M
İşlemci
r5 1600
Uzun zamandır bu hatayı alıyorum PC kendi kendine bir anda kapanıyor. İşin garip tarafı bilgisayarda ne yaptığım fark etmeksizin bazen aylarca yaşanmayıp bazen günde 10 kere oluyor. PSU dandik olduğu için ondan olduğunu düşünüyorum ama bir kanıtım yok. Oyunlarda grafikleri arttırınca daha sık yaşandığını fark ettim Minecraft'ta shader falan açınca bir dakika bile sürmüyor kapanması onun için aşırı yük altında yaşandığını düşünüyordum ama hiçbir benchmark testinde bu şekilde kapanmadı ne kadar zorlarsam zorlayayım benchmark testlerde kapanmıyor sadece oyunlarda ve bazen de PC boştayken bile kapanıyor. Sıcaklıklar normal. Undervolt yapmayı denedim ama çalışabildiği en düşük voltaja almama rağmen CPU ve GPU'yu hala aynı. PSU değiştirmekten başka bir önerisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Çözümü güç yetersizliği yani bakmanız gereken yer PC'ye güç sağlayan PSU ( RX 570'i 450W PSU ) ile besliyorsan normal hatta 80 Plus olmayan 550W PSU bile aynı hayatı verebilir.

Ben 550 watla gayet temiz besliyorum hiç sorunum olmadı Rampage PSU'da çok iyi değil ama defalarca oyun oynarken elektrik gitti hiçbir şey olmadı çok memnunum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı