Kernel Power 41(63) hatası

slmbnbrk

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
K
Ekran kartı
Palit RTX 4070 SUPER
Anakart
Biostar B650MP-E
İşlemci
Ryzen 5 7500f
Yeni bilgisayar topladım. Genelde oyun onarken bilgisayar aniden yeniden başlıyor, bazen de sadece oyun çöküyor. Başta işlemcim 100 dereceye ulaştığından oluyor sandım fakat en son çöktüğünde işlemcim ve ekran kartım 63-64 derecelerdeydi. Ekran kartı driverım güncel, biosum güncel.
Ram:Goodram 6000 mhz DDR5
SSD:Kingston Renegade 1TB

Geçmiş olsun.

Tüm donanım fanlarınızı (cpu-gpu-sistem) bios controller üzerinden (fixed:/value) %100 olarak ayarlayıp tekrar deneme yapabilir misiniz?

Son düzenleme:
100 dereceye ulaştığını görmedim fakat stok fan ve isimsiz termal macun kullanıyordum, yük altında maximum olarak 93 derece gördünce sorunun sebebi budur sandım fakat değilmiş.

Geçmiş olsun.

Tüm donanım fanlarınızı (cpu-gpu-sistem) bios controller üzerinden (fixed:/value) %100 olarak ayarlayıp tekrar deneme yapabilir misiniz?
Bu ayarı nereden yapacağım? Biostan Cpu ile egzoz fanı ayarladım fakat Gpu fan ayarını bulamadım.

Bazen de ethernet bağlantım gidiyor, Ayarlardan ''Sorun düzelt'' diyince geri geliyor.

Son düzenleme:
100 dereceye ulaştığını görmedim fakat stok fan ve isimsiz termal macun kullanıyordum, yük altında maximum olarak 93 derece gördünce sorunun sebebi budur sandım fakat değilmiş.

Bu ayarı nereden yapacağım? Biostan Cpu ile egzoz fanı ayarladım fakat Gpu fan ayarını bulamadım.

Bios

Bazen de ethernet bağlantım gidiyor, Ayarlardan ''Sorun düzelt'' diyince geri geliyor.

BIOS Controlled kısmından bulabilirsiniz.

Ethernet sürücünüzü anakartınızın kendi sitesinden indirin, daha sonra mevcut Ethernet sürücüsünü kaldırın. Sistemi yeniden başlatın, indirmiş olduğunuz sürücüyü kurun. Donanımsal bir sorun yoktur umarım..

Bios

BIOS Controlled kısmından bulabilirsiniz.

Ethernet sürücünüzü anakartınızın kendi sitesinden indirin, daha sonra mevcut Ethernet sürücüsünü kaldırın. Sistemi yeniden başlatın, indirmiş olduğunuz sürücüyü kurun. Donanımsal bir sorun yoktur umar
Ayarları yaptım, hata hakkında net bir sebebim olmadığı için sonucu bilmiyorum. Sorunu tekrar yaşarsam iletirim.

Fortnite Tam ekran yapınca çöküyor, belki sorunumla alakalıdır çünkü genelde oyun oynarken çöküyor bilgisayarım.

Son düzenleme:
Ayarları yaptım, hata hakkında net bir sebebim olmadığı için sonucu bilmiyorum. Sorunu tekrar yaşarsam iletirim.

Fortnite Tam ekran yapınca çöküyor, belki sorunumla alakalıdır çünkü genelde oyun oynarken çöküyor bilgisayarım.

Oyun esnasında sisteminizin donanımlarını dikkatli izleyin, sonra tekrar yazarsınız.

Durumun sebebini hala çözemedim, işlemcinin aşırı ısınması ile alakalı olmadığını farkettim, yük altında olmasıyla da alakası olmadığını farkettim çünkü normal google chrome kullanırken de halen aynı sorunu yaşıyorum, bilgisayar aniden donup kalıyor ve güç düğmesine basılı tutup kapatmam gerekiyor düzelmesi için. Sorun için bi tahminim var fakat emin değilim. Sanırım bilgisayara takılı olan usb cihazlarla alakalı çünkü bilgisayara bir usb bluetooth dongle taktığımda tam olarak aynı olmasa da bilgisayards hiçbirşeye tıklayamama ve ctrl+shift+delete bile atamama şeklinde bi donmayla karşılaşıyorum, en son tamamen donduğunda da kulaklık kablomu hızla hareket ettirdikten sonra yaşamıştım, halen nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

Kardeşim ram in EXPO'yu kapat dene bakalım bende aynı sorun ramlerden çıktı.6000 değil de default da çalıştır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı