Kernel Power 41-63 hatası

Yakın zamanda RX 570 almıştım. Daha önceden de bu yükte kapanma sorunu ile ilgili konu açtım ama bir çözüm bulunmamıştı. Bugün internette olay görüntüleyici diye bir şey olduğunu gördüm baktım kernel Power 41 63 kodlu bir hata var kapandığı vakit bu hata oluşuyor. Bir arkadaşın tavsiyesi ile ekran kartını tek başına stress testine soktum, herhangi bir problemle karşılaşmadım. Sonra Rise of the Tomb Raider'a girdim CTRL+Shift+o'ya basarak oyun içinde güç tüketimine baktım ekran kartı darboğaz yapmıyordu 120 Watt kullanıyordu kapanıyordu. Ayar kısarak darboğaza soktum güç tüketimini 105'e çektim. Oyunu oynayıp bitirdim bir sorun yaşamadım. Acaba bu sorun neyden kaynaklı ekran kartı mı, PSU mu? PSU ise 250-350 TL arası uygun PSU önerir misiniz?

Bileşenler:
A10 7870K 3.9 GHz.
RX 570 tek fanlı modeli.
8 GB DDR3 1600 MHz.
120 GB SSD.
1 TB harddisk.
MSI A68HM-E33v2 anakart.
Aerocool VX 500W (12V kanalından 456 Watt gösteriyor ama bu değere pek inanasım gelmiyor)
Ekran kartı hariç tüm sistem 2014 yılında alındı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu testi indir testin içindeki Power bölümünü çalıştır.

Kapanma ne şekilde oluyor?
"No Singal" yazıp kasa çalışmaya devam ediyor.
"No Singal" yazıp arkadaki seste donuyor. (dıttt şeklinde)
Görüntü var fakat sistem kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum.
Mavi ekran verip kapanıyor.
Elektrikler gitmiş gibi bir anda kapanıyor veya reset atıyor.

Bu testi indir testin içindeki Power bölümünü çalıştır.

Kapanma ne şekilde oluyor?
Görüntü gidiyor No Signal yazıyor kasa ve ses gelmeye devam ediyor.

Kapatma tuşu çalışmıyor reset tuşu ile kapatıp açabiliyorum.

Power testini PSU için istemiştim eğer "Elektrikler gitmiş gibi bir anda kapanıyor veya reset atıyor." deseydin PSU değiştir diyecektim fakat beklentim dışında bir cevap söyledin, o problemin cevabı da yukarıda yazdığım.

Benim Power testinde kapanıyor ama 3D'de kapanıyor bazen kapanmıyor sorun nedir sizce?
"Elektrikler gitmiş gibi bir anda kapanıyor veya reset atıyor." gibiyse PSU değiştir.

Bilgim var sağ olun, Power testinden bir anda kapanın bilgisayarın Power'ı yeterli besleyemiyor anlamına geliyor, seninki de bir anda kapanıyor ise farklı PSU ile dene, fakat No Singal yazıyor ve çalışmaya devam ediyor ise farklı bir problem olabilir, kendi konunu açıp oradan yardım isteyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı