Kernel Power 41 BSOD (Mavi Ekran) hatası

nisemono

Hectopat
Youtube'da bir şeyler izlerken veya herhangi bir playerdan dizi vs. izlerken mavi ekran alıyorum. Eskiden de oluyordu fakat en fazla bir kaç ayda bir olduğu için önemsemiyordum, şuan günde bir kaç kere olduğu bile oluyor.

Bilgisayarım Laptop, Monster Tulpar T5 V19.2 yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum

Teknik Özelliklerim: (direk monsterın sayfasından aldım)

Intel® Comet Lake Core™ i7-10750H 6C/12T; 12MB L3; 8GT/s; 2.6GHz > 5.0GHz; 45W; 14nm
Mobile Intel® HM470 Chipset
6GB GDDR6 nVIDIA® GeForce® RTX2060 192-Bit DX12 Refresh (2020 Sürümü)
16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 2933MHz SODIMM
512GB SAMSUNG PM981a M.2 SSD PCIe 3.0 x4

Event Log'dan baktığımda her hatadan önce volmgr 161, EventLog 6008 ve mavi ekrandan bir kaç dakika önce başlayıp yüzlerce kez tekrarlanan (1-2 saniyede bir oluyor) WHEA-Logger 17 görüyorum. Internette araştırdım fakat kendi başıma çözemedim. Ne yapmam gerekiyor?

edit: bunu yazarken bilgisayarımda sadece firefox ve bir oyun açıktı, bir şey izlemiyordum ve yine BSOD yedim. Bu da playerla falan değil de tarayıcıyla alakalı olduğunu mu gösteriyor, tarayıcı değiştirmek denemeye değer midir?

Tarayıcımı değiştirip sfc /scannow ve chkdsk /f /r yaptım, ikisinde de bir şey bulundu ve düzeltildi ve 1 gün boyunca mavi ekran almadım fakat bugün bilgisayarımı açtığımda tekrar yemeye başladım, hatta 10 dakikada bir mavi ekran yiyorum.

Mavi ekran olmadan önce ses ve görüntü bozulmaya başlıyor, sonrasında gidiyor. Servise göndermekten başka çarem yok mu?

YouTube'da bir şeyler izlerken veya herhangi bir Player'dan dizi vs. izlerken mavi ekran alıyorum. Eskiden de oluyordu fakat en fazla birkaç ayda bir olduğu için önemsemiyordum, şu an günde birkaç kere olduğu bile oluyor.

Bilgisayarım Laptop, Monster Tulpar T5 V19.2 yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum

Teknik Özelliklerim: (direk Monster'ın sayfasından aldım)

Intel® Comet Lake Core™ i7-10750H 6C/12T; 12MB L3; 8GT/s; 2.6GHz > 5.0GHz; 45W; 14nm
Mobile Intel® HM470 Chipset
6 GB GDDR6 NVIDIA® GeForce® RTX2060 192-BIT DX12 Refresh (2020 Sürümü)
16 GB (2x8GB) DDR4 1.2V 2933MHz SO-DIMM
512 GB Samsung PM981a M.2 SSD PCI-e 3.0 X4
(Windows 10 kullanıyorum)

Event Log'dan baktığımda her hatadan önce volmgr 161, EventLog 6008 ve mavi ekrandan birkaç dakika önce başlayıp yüzlerce kez tekrarlanan (1-2 saniyede bir oluyor) WHEA-Logger 17 görüyorum. Internette araştırdım fakat kendi başıma çözemedim. Ne yapmam gerekiyor?

Edit: Bunu yazarken bilgisayarımda sadece Firefox ve bir oyun açıktı, bir şey izlemiyordum ve yine BSoD yedim. Bu da Player'la falan değil de tarayıcıyla alakalı olduğunu mu gösteriyor, tarayıcı değiştirmek denemeye değer midir?

Tarayıcımı değiştirip SFC /scannow ve chkdsk /f /r yaptım, ikisinde de bir şey bulundu ve düzeltildi ve 1 gün boyunca mavi ekran almadım fakat bugün bilgisayarımı açtığımda tekrar yemeye başladım, hatta 10 dakikada bir mavi ekran yiyorum.

Mavi ekran olmadan önce ses ve görüntü bozulmaya başlıyor, sonrasında gidiyor. Servise göndermekten başka çarem yok mu?

.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı