Merhabalar. Ekim başında 6600XT ekran kartını almıştım ve bu ekran kartını sisteme monte ettikten sonra özellikle başıma daha sık gelmeye başladı. Bilgisayarım herhangi bir yük altında değilken -internette gezinirken- aniden donuyor, kilitleniyor. Herhangi bir işlem yapamıyorum ama fareyi hareket ettirebiliyorum. Mavi ekran vs almıyorum. Bilgisayarı mecburen resetlemek zorunda kalıyorum. Bilgisayarı yeniden başlattığımda olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 hatası aldığımı gördüm ancak bu hatayı sadece bilgisayarımın donduğu günler değil farklı zamanlarda birçok defa almışım bunu yeni fark ettim. Önce bellek tanılama aracından RAM'leri test ettim herhangi bir hata vermedi. Ardından OCCT'den 5 dakika boyunca Power'ı test ettim herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Windows'um güncel. En son Realtek Audio driver ile Realtek LAN Driver'ın yüklü sürücülerinin outdated olduğunu gördüm. Onları dün gece güncelledim. Şu an da herhangi bir sıkıntı yok ama tekrar olacak diye endişeleniyorum ve muhtemelen tekrar başıma gelecek zira forumda baktığımda bu hatayı yaşayanların çoğunun problemlerinin kaynağının donanımsal olduğunu tespit ettiklerini gördüm. Ekran kartımı almadan önce bu başıma geldi mi sorusunun cevabını tam olarak hatırlamıyorum. Sanki 1-2 defa başıma gelmiş ve bilgisayarımı resetlemek zorunda kalmıştım diye hatırlıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayarımın özellikleri:
Xigmatek shogun g serisi 80 Plus Gold 750W güç kaynağı.
Corsair 16 GB(2x8GB) Vengeance DDR4 3200 MHz Dual kit RAM.
AMD Ryzen 5 3600X işlemci.
ASUS Prime X570-P anakart.
AMD RX 6600 XT ekran kartı.