Kernel Power 41 hatası

techata

Femtopat
Daha fazla  
Sizlere bu konu hakkında danışmak istedim. CS2 oynarken ekran kapandı PC reset attı kendine ve olay görüntüleyicisine baktığım zamanda Kernel Power 41 hatası gözüktü. Bu hata yalnızca CS2 oynarken oldu diye hatırlıyorum. Elden Ring veya Cyberpunk gibi oyunlarda herhangi bir sıkıntı olmamıştı. OCCT 10 dk'lik Power testinde de herhangi bir sorun çıkmadı. Bu hata çok sık olmuyor mesela 1 hafta veya ayda 1 de meydana gelebiliyor şu ana kadar 10 kere olmuş 1 yılda. Genellikle PSU değişimi düzeltiyor denmiş bendeki kasayla gelen PSU onunla mı alakalı bilmiyorum. Sizce ne yapayım?
Sistem;

Dosya Ekleri

• IMG-20240908-WA0007.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Reset atıyorsa atmıyorsa genelde PSU sorunu oluyor. Kernel 41 hatasını vermesinin sebebi ise sistemin ansızın kapanması. Yani sisteminiz Kernel 41 hatası verdiği için kapanmıyor, ansızın kapandığı için Kernel 41 hatası veriyor.

Son düzenleme:
Olduğu zaman kasa çalışmaya devam ediyor zaten de ekranda görüntü gidiyor. Büyük ihtimalle reset atıyor kendine. Bu kasa içindeki PSU 850w bence bu sisteme yeterli ama kalitesini bilemiyorum ondan kaynaklı olabilir.

@techata "reset atmıyorsa" olacak, kusura bakmayın klavye otomatik düzeltmiş. Görüntü gidiyorsa genelde RAM veya GPU sorunu olabiliyor. Fakat siz 41 hatası aldığınıza göre kapanıyor ya da reset atıyor ki dediğinize göre reset atıyor. Mavi ekran alıyor musunuz? Minidump dosyanızı kontrol ettiniz mi?

Hayır mavi ekran almadım. Hatanın tam adı 41(63) olarak gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…