Kernel Power 41 ve 63 hatası

Hüseyin4242

Hectopat
RAM
8x2 Crucial DDR4 2400 MHz
SSD veya HDD modeli
Netac 128 GB
Ekran kartı
Vega 11
Anakart
Biostar A320M-H
İşlemci
Ryzen 5 3400G
PC'yi açıyorum, masaüstü geliyor, birkaç saniye sonra pat diye kapanıyor. Kasadaki Power ışığı yanık kalıyor, PSU tuşundan kapatıp açıyorum, tekrar açılıyor, PC masaüstü geliyor, gene pat diye kapanıyor. Tekrar açıyorum, artık kapanmıyor, saatlerce açık kalıyor. Kernel Power 41 ve 63 hatası veriyor günlüklerde, minidump oluşmuyor. PSU kalitesiz, Gametech 700W ama kaliteli markalarda da aynı sorunu yaşayanlar olmuş. Anakart bozuk olabilir mi? Boş yere yeni PSU'ya da anakart almak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu ben de alıyordum, bazı oyunlarda yük altında PC kapanıyordu ve bahsettiğiniz hatayı veriyordu. Hatta o kadar saçmaydı ki RDR2 oynarken hiç kapanmayan bilgisayar, Pes 2019 oynarken Kernel Power hatası verip kapanıyordu. PSU değiştirdim ve sorun düzeldi. %100 demiyorum ama bana kalırsa sizin durumda da PSU değiştirip denenmeli.

Aynı sorunu uzun bir süre yaşadım. Genel olarak PSU kaynaklı bir sorun olarak biliniyor ama kullandığın priz, güç kaynağı kablosu da bu sorunu tetikleyebiliyor. Bu etkenlerin sorunsuz olduğundan eminsen OCCT ile güç kaynağını teste sokabilirsin. Maalesef sadece güç kaynağı kaynaklı bir sorun diyemeyiz. 2 güç kaynağı değiştirmeme rağmen çözülmeyen sorunu işlemci değişimi ile çözdüm, neyseki garantim devam ediyordu. Tavsiyem garanti kapsamındaysa ürünlerin garantiye yollaman olacaktır.

Stres testine soktum occt programıyla hiç bir sorun yok. Garip bir sorun
Bende de tam olarak öyleydi. 20 dk kadar OCCT testinde kapanma olmuyordu. Ama Furmark testinde tuhaf bir kapanma oluyordu. Test esnasında hiçbir yere tıklamazsam 30 dk boyunca hiçbir sorun olmadan test devam ediyordu. Lakin Furmark testi sırasında Chrome'ı bile açmaya çalışırsam direkt PC kapanıyordu kernel power verip. OCCT testine tam güvenmeyin bence o açıdan. Kendi deneyiminize güvenin.

Garanti yok psu nun ya böyle gittiği yere kadar gidecek yada psu yada anakart değişimi olacak değişim sorun değild de fiyatlar baya uçuk

BIOS'tan CSM kapattım ondan mıdır nedir şimdi de PC'yi kapatıyorum kasadaki Power ışığı yanık kalıyor tuşa basınca tepki vermiyor PSU'nun tuşundan kapatıp açınca düzeliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…