Kernel Power Olay Bildirimi Hatası

Merhaba,

Driver denemelerin başarız olmuş, o nedenle tekrar o konuya girmiyorum.

Bilgisayar yeni mi? Daha önce verimli çalışıyor muydu?
RAMlerinin tam model ismi ve ayrıntılarını paylaşır mısın?
RAMleri çıkarıp teker teker denedin mi?
Overclock yaptın mı hiç?Evet ise normale döndür.
Sisteminde aşırı ısınma var mı, hiç sıcaklık kontrolü yaptın mı, AIDA 64 vb ile?
PSU sistemin için yeterli mi, Watt olarak?

Selamlar

• Bilgisayarım 9- 10 aylık.
  • 8 Gb cl9 1600Mhz (4 Gb G- skill Ripjaws+ 4 Gb Hi-Level ) .
  • Ramlar' in ikisi de mavi slotlara takılı ve önceden denemiştim çıkarıp takmayı ama pek de işe yaradı denilemez.
  • Daha hiç overclock yapmadım.
  • Evet Sistem en basit oyunlarda dahi çok ısınıyor. Hatta bir kere böyle bir sorun çıkmıştı önüme. Dead rising 3 oynarken sistem ısınıp kendisini kapatıyordu.
  • PSU XIGMATEK X- Calibre Serisi XCP- A600 600Watt

Daha önce verimli çalışıyor muydu demiştim soruya çok açık cevap vermemişsin. Isınma dışında başka sorunları da var mıydı ?

Isınma sorununu netleştirdin mi, yani ölçüm değerleri almış mıydın yoksa ısındığını mı düşünmüştün ? Karşı önlem aldın mı?

RAM tak-çıkar pek (pek ne anlama geliyor?) işe yaramadı demişsin ama ben teker teker denemeni istiyorum, sanırım çok açıklayıcı olamadım:
İkisini de çıkar, sonra 1.'yi slotlardan birine tak ve dene.Sorun oluyorsa 2.slota tak dene.
Daha sonra 1. RAM'i çıkar, ikinci için aynı işlemleri yap.

Bir de AMD sitesinde FX'ler(senin ki FX ne, yukarıdaki yanlış sanırım 4 haneli olmalı) için şu tip bir bilgi var:
1,35V ve 1,2V'luk yeni düşük voltaj bellekleri destekler.

Bura ifadeden 1.5V olanlarda çalışmaz anlamı çıkarılmalı mı, tam emin olamadım ama öyle ise sendeki RAM'lerden biri 1.5V(Gskill), diğerinde bilgisi dahi verilmemiş.

Durum bu genç, RAM işini dene.

Garantili ürünlerinin garantisini de bozma.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk aldığımda pek sıkıntı yoktu açıkçası. 70-75 C arası oynuyor yük altında boşta ise 55-57 arası fan stok. İlk sabit diskimde oyunlarda çok sık takılmalar meydana geliyordu ve son zamanlarda mavi ekran vermeye başladı . Yenisini aldım takılmalar kalktı fakat mavi ekran sıklaştı.
İşlemci 8320 orada yanlışlıkla fazladan bir tuşa basmışım. Ekran kartına elimi dahi değmedim. Kasaya sadece 2 adet ram 4+4+2 taktım 2 gb yi çıkarttım bir de hdd takmıştım.
Şu an okuldayım ramları eve gittiğimde denerim.
İlk başlarda hiç bir sıkıntı yoktu sonradan oluştu.
Bu arada unutmadan da ekstra 1 egzoz fanı taktım ve macun tazeledim.

Son düzenleme:
Desktop kullanmayalı yıllar oldu ama şöyle söyleyeyim; ben laptop kullanıyorum.
Laptop boştayken ısısı 40larda, gerçi fan son hızda ama serbest hızdayken de 50li rakamlardaydı. Sorunun sıcaklık demiyorum, yanlış yorumlama ama makinan mevcut probleme ek olarak bir miktar da sıcak çalışıyor. Macunlaman ne kadar başarılı oldu, o soru işareti.

Sorununa gelince;

1. Yukarıda diğer forumdaşların dediği gibi driver eksiğin vb. varsa önce onları hallet.
Ama güncellemelerini ya da driver yüklemelerini hiçbir zaman restartsız yapma, yani önce driverı yükle sonra makinayı tekrar başlat ve sonra diğer driverı yükle ve tekrar başlat şeklinde yap.

2. Test için makinayı güvenli modda aç, sorunun driverlardan ise güvenli modda sorun yaşamaman gerek, bunun için makinanı güvenli modda ne kadar uzun kullanırsan o kadar emin olursun.

3. RAM denemesini de elektrik fişini çıkarıp yap, önce ellerini duvara tut, elektriğin aksın.
Sonra yukarıdaki mesajdaki şekilde yap, tek farkla, 4 port için de yap.

Bende laptop olunca herkeste 2 port var gibi düşünüyorum, bu nedenle yukarıda iki port yazmışım.

4. MEMTEST86 ile de program üzerinden RAM hata testi yapabilirsin.

MEMTEST86 windows'da çalışmaz, bilgisayar açılırken çalışır. Yani boot ayarlarından, programı Cd'ye attıysan CD'yi, USB'ye attıysan USB'yi ilk okunacak olarak seçmen gerekir.

5. Temiz windows kur, driver işini windows'a bırakıp sen birşey yüklemeden makinanı test et, sorun var mı diye?

E gene olmadı dersen, garantili parçaları ya da sistemini aldığın yere götürürsün, bakarlar.

Olur da (ki yaparlar) parçalar OK derlerse, artık tek yapacak şey, senin makinayla uyumlu bir makinası olan arkadaşınla, parça tak çıkar denemeleriyle sorunlu parçayı ya da parçaları bulmak ve garantisi varsa değişimini yaptırmak.

Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…