Kernel Power ve Kernel Event

gimmegimmegimme

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston 16GB (2X8GB) 3200MHz C16 DDR4 Ram KF432C16BBK2/16
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 500GB 3100MB/-2600MB/S M.2 NVMe SSD MZ
Ekran kartı
MSI Nvidia GeForce RTX 3060 Ventus x3 - 12GB
Anakart
MSI H510M PRO
İşlemci
Intel Core i5-11400F
Merhaba dostlar. Yeni bir PC topladım ama hemen her oyundan atıyor; bazen masaüstüne, bazen direkt PC kendini kapatıp açıyor. Olay görüntüleyicisinde Kernel Power, Kernel-EventTracing, EventLog gibi hatalar gırla. Donanımı test ettim, bir sorun görünmüyor. Ayrıca başta Windows 11 yüklemiştim, sorunlardan sonra Windows 10'a geçtim ama derdime çare olmadı.

Donanımım şu şekilde:

Anakart: MSI H510M Pro
Ekran Kartı: MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 Ventus X3 - 12 GB
İşlemci: Intel Core i5-11400F
RAM: Kingston 16 GB (2x8GB) 3200MHz C16 DDR4 RAM KF432C16BBK2/16
PSU: MSI MAG A650BN 650W 80+ Bronze
SSD: Samsung 980 500GB 3100MB/-2600MB/S M.2 NVMe SSD MZ-V8V500BW
Monitör: ASUS VG248QG

Şimdiye kadar çöken oyunlar: Borderlands 3, FIFA 23, Plague Tale: A Requiem, Cyberpunk 2077
Henüz çökmeyen oyunlar: Mount and Blade: Bannerlord, Divinity: Original Sin 2

Bütün sürücüler güncel. Ekran kartı sürücüsünü de birkaç kez silip tekrar yükledim. Kafayı yiyeceğim vallahi. Siz bu mesajı okurken ben bir kez daha temiz format atacağım ama umudum yok.

A650BN çok iyi model değil ama sabıkalı da sayılmaz, RAM'ler vs geçmiş. Disk ve Windows kaynaklı da olabilir, şu anki durumda PSU'dan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Arka plana atılabilir.

@shadowlegion A650BN ideal bir giriş seviyesi ürünü ama PSU kaynaklı olmayabilir. Genelde sistem çat diye kapanırdı öyle durumlarda.
O belli olmuyor, kapanmadığı zamanlara da rastladım. Güç düşürmek veya oyundan atmak gibi durumlarla da karşılaştığım olmuştu bu işlerle ilgilendiğim zamanlarda.

Herkese tekrar önerileri için teşekkürler.

Dün bilgisayara temiz format atmıştım. Bir arkadaşımın önerisiyle 3000 MHz hızlı RAM profilini (XMP) seçtim BIOS'tan. Ayrıca iki RAM'in yerini değiştirdim. Ekran kartı sürücülerini ise manuel güncelledim, GeForce Experience kullanmadım.
Sonuçta dün gece iki saat kadar oyun oynayabildim. Cyberpunk, Hellblade ve Metal: Hellsinger'da farklı ayarlarda denedim. Bana ilginç gelen, Hellblade'de GPU kullanımının yüzde 50 ila yüzde 78 arasında değişip durması ve anlık drop'lar yaşamamdı. Borderlands 3 oynarken de anlık takılmaların ardından oyun kilitleniyor ve ya masaüstüne atıyor ya bilgisayarı yeniden başlatıyordu. Ama bu kez oyun akmaya devam etti. Yine de bu drop'lara anlam veremedim.

Diğer oyunlarda benzer drop'lar yaşamadım.

Saydığım teknik işlerin yanı sıra şunu da farklı yaptım: Bu kez PC'ye FIFA kurmadım. Çünkü anticheat uygulamasının bir şeyleri bozduğundan şüphelendim ama ben pek anlamam, tamamen kuruntu da olabilir. Ayrıca x360ce kullanarak kol da bağlamadım.

Sorun çözüldü mü yoksa gece sadece mucizevi iki saat mi geçirdim bilmiyorum. Onu zamanla göreceğim.

Güncelleme:

Maalesef dün akşam yine oyundan attı. Bu kez Application Error hatası. Ayrıca Olay Görüntüleyicisi'nde de ne zaman bir klavye tuşuna başsam Olay Görüntüleyicisi de kapandı.

Son durum:

Tesadüf mü bilmiyorum ama dün akım korumalı priz aldıktan ve kasanın bir tarafı açık oyun oynamaya başladıktan sonra bir daha oyundan atma yaşamadım. Elbette 6-7 saat yeterli değil; belki birkaç gün sonra yeniden yaşanır, bilemiyorum.

İlginç yanı şu ki HWMonitor ile takip ediyordum ve ne GPU ne CPU aşırı ısınıyordu. Belki bir şekilde parçalar değil ama kasanın iç ısısı çökmeye sebep oluyordu. Bilemiyorum.

Herkese merhaba. Yaklaşık 1 yılın ardından bu sorun geri döndü. GPU ve CPU aşırı ısınmıyor. Üstelik Euro Truck Simulator 2 gibi eski bir oyunda bile önce iki kez masaüstüne attı, sonra üçüncüde PC'ye reset attı. Ancak dün ve önceki gün saatlerce oynamama karşın yaşanmamıştı.

RAM ve SSD için gerekli testleri yaptım, sorun görünmüyor.
Sürücüler güncel.

LÜTFEN biri yardım etsin, kafayı yiyeceğim. Satıp hazır bir kasa alayım diye düşünmeye başladım ama sorunu bilmediğim için kusurlu ürün satmaktan çekiniyorum. Üstelik bu sistem gayet işimi görecek bir sistem ve böyle bir sorun çıkarmasının hiçbir mantığı yok.

Herkese merhaba. Yaklaşık 1 yılın ardından bu sorun geri döndü. GPU ve CPU aşırı ısınmıyor. Üstelik Euro Truck Simulator 2 gibi eski bir oyunda bile önce iki kez masaüstüne attı, sonra üçüncüde PC'ye reset attı. Ancak dün ve önceki gün saatlerce oynamama karşın yaşanmamıştı.

Sürücüler güncel.

LÜTFEN biri yardım etsin, kafayı yiyeceğim. Satıp hazır bir kasa alayım diye düşünmeye başladım ama sorunu bilmediğim için kusurlu ürün satmaktan çekiniyorum. Üstelik bu sistem gayet işimi görecek bir sistem ve böyle bir sorun çıkarmasının hiçbir mantığı yok.

Sürücüler güncel.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…