Merhaba. İki haftadır uğraştığım bu soruna malesef yenik düştüm.
"Kernel Security Check Failure" mavi ekran hatasının birçok web sayfasında çözümü anlatılmış ve emin olun her sayfayı inceledim ancak nafile.
Bu hatayı Photoshop CC ve Illustrator CC programlarını açtığım sırada alıyorum. Ki benim için bilgisayar demek Photoshop demek. Program yüklenirken ya da yüklendikten 10-20 saniye sonra mavi ekran geliyor.
Minidump Dosyası
İzlediğim bütün yöntemler ile sonuçlarını ve sistem bilgilerimi aşağıda paylaştım.
Sistem Bilgileri
Denenmiş Yöntemler
Kısacası güncellemediğim yazılım, taratmadığım program kalmadı. Windows ve Photoshop orjinal olmadığı için mi bilmiyorum. Ama Photoshop CC'yi Windows 10'da birkaç ay kullandım. Mavi ekranı çok sonradan aldım.
Bir de alakası var mı bilmiyorum ama bilgisayar Windows 10'a göre yavaş açılıp kapanıyor. Hatta hiç kapanmıyordu bir ayar yaptım (ne siz sorun ne ben söyleyeyim) ve düzeldi.
Bu sorun bütün sömestr tatilimi yemeden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
"Kernel Security Check Failure" mavi ekran hatasının birçok web sayfasında çözümü anlatılmış ve emin olun her sayfayı inceledim ancak nafile.
Bu hatayı Photoshop CC ve Illustrator CC programlarını açtığım sırada alıyorum. Ki benim için bilgisayar demek Photoshop demek. Program yüklenirken ya da yüklendikten 10-20 saniye sonra mavi ekran geliyor.
Minidump Dosyası
İzlediğim bütün yöntemler ile sonuçlarını ve sistem bilgilerimi aşağıda paylaştım.
Sistem Bilgileri
- Model: ASUS Notebook X555LN
- İşlemci: i7 4510U
- Ekran Kartı: 4 GB NVIDIA GeForce 840M (Intel HD Graphics ile beraber)
- RAM: 8 GB
- DirectX Sürümü: 12
- İşletim Sistemi: Windows 10 (64 Bit)
Denenmiş Yöntemler
- Yeniden temiz Windows kurulumu yapıldı. (Eski işletim sistemim de Windows 10'du.)
- BIOS Güncellendi.
- Aygıt Yöneticisi'nden tüm sürücüler güncellendi.
- Adobe ürünleri yüklendi. (Orjinal değiller. hosts dosyasına bazı dns eklemeleri yapılıyor. Bu gibi işlemler ile lisansladım.)
- Program başlarda çalıştı ancak lisanslama işlemi sonrası interneti açarak denediğimde önce key istedi. Ardından güncel versiyonla cr.ckledim. Fakat açınca tekrar mavi ekranla karşılaştım (format sonrası ilk mavi ekran).
- Programı silip Dr. Web CureIT ile scan taraması yapıldı (hosts dosyasını zararlı buldu ve ben de eski hosts dosyasını geri yükledim. Dns eklemesi yapılanı sildim).
- Sabit disk taraması yapmaya çalıştım ancak %10'da kaldı. Bu yüzden resetledim.
- RAM testi yaptım ve temiz sonuç verdi.
- Yeni formatlanmış bilgisayar (CCleaner ile) tekrar temizlendi.
- Antivirüs programını kaldırdım. (Eset NOD32 Antivirus 9)
- Photoshop'u tekrar yükledim ve tekrar hata aldım.
- Yönetici olarak çalıştırdım ve tekrar hata aldım.
- NVIDIA Grafik İşlemci'yle çalıştırdım ve tekrar hata aldım.
Kısacası güncellemediğim yazılım, taratmadığım program kalmadı. Windows ve Photoshop orjinal olmadığı için mi bilmiyorum. Ama Photoshop CC'yi Windows 10'da birkaç ay kullandım. Mavi ekranı çok sonradan aldım.
Bir de alakası var mı bilmiyorum ama bilgisayar Windows 10'a göre yavaş açılıp kapanıyor. Hatta hiç kapanmıyordu bir ayar yaptım (ne siz sorun ne ben söyleyeyim) ve düzeldi.
Bu sorun bütün sömestr tatilimi yemeden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: