Çözüldü KERNEL_AUTO_BOOST_INVALID_LOCK_RELEASE mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Çözüm
  • MSI ve Corsair yazılımlarını kaldırın.
  • Bluetooth sürücülerinizi güncelleyin. Ek adaptör kullanıyorsanız donanım kimliği ile sürücüleri bulmayı deneyebilirsiniz.
  • Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel bir WHQL sürümü kurun.
  • BIOS güncelleyin.
  • Bluetooth sürücülerinizi güncelleyin. Ek adaptör kullanıyorsanız donanım kimliği ile sürücüleri bulmayı deneyebilirsiniz.
  • BIOS güncelleyin.

Çözüm
  • BIOS güncelleyin.
MSI ve Corsair yazılımlarını kaldırdım. DDU ile kaldırma işlemini yaptım restarttan sonra yeni driverı kurucaktım ki bir mavi ekran daha geldi.

Ekran Alıntısı.PNG

file:///C:/Windows/Logs/CBS/CBS.log

Şöyle bir şey var BIOS'u en son sürümüne güncellediğimde bilgisayarım kullanılamaz hale gelmişti 1 hafta önce. Hem Windows kurarken mavi ekran veriyordu hem normal kullanımda.

Güncel sürüm harici bir sürüm kurmayı denediğinizde ne oluyor?
Bilgisayarı ilk topladığım zaman bu 3000 serisi işlemciler için beta sürüm yayınlanmıştı onu kurmuştum. Geçen hafta son iki sürüme güncellediğimde açılmadı bilgisayar. Hep farklı yerlerde random kaynak kodlarıyla hatalar çıkmaya başlamıştı. Gün içinde 20 tane farklı hata kodlu mavi ekran alıyordum. Şuan 2019 Haziran tarihli sürümü kullanıyorum sanırsam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı