Çözüldü KERNEL_AUTO_BOOST_INVALID_LOCK_RELEASE mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Murat başar

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 bilgisayarda son zamanlarda ilk açılışta ve bazen de PC açıkken bu hatayı alıyorum. Mavi ekran geliyor, ne ile alakalı olabılır?
KERNEL_AUTO_BOOST_INVALID_LOCK_RELEASE

CPU için OC veya o tarz bir işlem yapılmadı değil mi?

Ben yapmadım yapılıp yapılmadığını nasıl anlarım? Görev Yöneticisi'nden baktığımda temel hız 3.80 GHz gözüküyor ama 4.21'lerde seyrediyor işlemci

BIOS'a girip Restore Defaults ve sonra save yapıp dener misin?

Ekran kartı driver indiriyorum insin dediğinizi deneyeceğim hemen.

BIOS'a girip Restore Defaults ve sonra save yapıp dener misin?

Gigabyte anakarti kullanıyorum dediğiniz bölüm nerede acaba restore olarak bulamadim bir menü

Ekran kartı driver indiriyorum insin dediğinizi deneyeceğim hemen.

Gigabyte anakarti kullanıyorum dediğiniz bölüm nerede acaba restore olarak bulamadim bir menü

Üstat galiba RAM'lerin MHz değerini en üst seviyeye alınca yapıyor. Normal 2666 değerinde kullanacağım bir süre bakalım verecek mi mavi ekran

Yok yine yapıyor ram hızıyla değilmiş

Son düzenleme:

Minidump dosyası burada mavi ekran canımı sıkmaya başladı artık çözemedim bir türlü sıkıntı nerede nasıl bulacağım

Testleri yapıp sonuçları yollar mısın ?
Anakartta farklı BIOS var. Anakart modeli bu.
Güncel BIOS dosyasını indir ve BIOS update et. Sonra BIOS'a gir ve Restore defaults save yap.
BIOS'ta CPU için OC ayarlarını kontrol et. Emin değilse foto at.

Buradan Win 11 için olanı indir yükle.

Tamam üstat bunları da deneyeceğim ilerleyen saatlerde atmış olurum inşallah

Disk testleri burada

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…