KERNEL_AUTO_BOOST_LOCK_ACQUISITION_WITH_RAISED_IRQL hatası

MervanYalcin37

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sistemim mavi ekran veriyor. Uzun süredir alıyorum hatta bilgisayar tamircisine verdim o da çözemedi.

Kullandığım sistem;
  • Ryzen 7 3700X
  • GTX 1060 3GB 192 bit
  • 2x8 3200MHz Corsair Vengeance Pro (2 aylık)
  • Samsung 980 EVO M.2 SSD
  • Windows 10 64 bit 21H1
  • MPG X570 Edge Wi-Fi Anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı için windows sürücüsü hangisi oluyor.

GEFORCE GAME READY SÜRÜCÜSÜ - WHQL OLANI KURDUM.​

HD Tune ile tarama yapıyorum lakin uzun sürecek belli.

HD Tune sonuçlarını burada paylaştım hocam.Error Scan kısmında hepsi yeşildi. HD Tune.rar

Dism henüz uygulamadım ama office kullanmıyorum ve üç gündür sorun yok gibi. Office kullanmama rağmen sorun çıkarsa sileceğim zaten.

Ramleri defalarca test ettim o yüzden orada bir sorun olamaz. 3 aylık ramler zaten.

Anladım. Dediğim gibi Office biraz kurmayın. Eğer hata olmazsa sorun Office kaynaklı büyük ihtimalle.

Anladım. Dediğim gibi Office biraz kurmayın. Eğer hata olmazsa sorun Office kaynaklı büyük ihtimalle.
Hocam bayramdan önce bu konuları konuşuyorken hiç office kullanmadım açmadım ona rağmen bugün bayramdan sonra geldim 3 saat falan tkaıldım bakkala gittim geldim bilgisayar mavi ekran yemiş Tuhaf bir şekilde genelde bilgisayar başında değilken mavi ekran yiyorum.

Son mavi ekranımın ise burada: MervanYalcinMinidump.rar

@Er73748 umarın konunu bozmuyorumdur sadece ekstra tavsiye ve test vereceğim.

Hata kodu: Kernel ve imaj adı ntkrl.mp ise nüyük ihtimal ile güvenlik veya RAM sorunu var.

Listeye vereceğim ek testleri yapın.
  • Memtest86 veya Memtest64 ile RAM testi yapın.
  • Bir Antivirüs ile sistemi tarayın.
  • Son olarak, Vanguard ve türevi erişim isteyen yazılımları kaldırın.

Rami alalı 3 5 ay oldu ramler sağlam çıakcak diye bir şey yok sorun çıkabilir eyvallah ama ben memtest ile testte yaptım "zero errors" çıktı sonuç. Vanguard gibi sistemleri kaldıramıyorum çünkü o vanguarddan önce de mavi ekran alıyordum ve o vanguardı snaırım 2 haftadır falan kullanıyorum. Çünkü Valorantı 2 hafta önce yükledim.

Hocam Kernel içine izinsiz veya ani erişim yaptığından anti hile yazılımarlı (Vanguard, Easyanti) gibi çok sorun yapmakta.

Bu programları kaldırmanız mümkünse kaldırın ve sistemi 1 gün öyle kullanıp bize dönüş yapın.

RAM kısmına gelirsek sorunsuz çıkacak diye bir şey yok sizden şu an için test yapmanızı istiyoruz.

Ve, sistemi Antivirüs ile taratmayı deneyebilirsin.

Asla öyle bir şey yapmıyorsunuz. Yardım her zaman iyidir

Ben ramleri test ettim daha öcne çözüm bulamadım bilgisayar tamircisine götürdüm oda yaptım dedi dediğim gibi sorun çıkmamıştı. Zero Errors tü sonuçlar.

Antivirüs derken defender ile yapıyorum tabi ama yetrersiz sanırım Hangisini önerirsiniz.

Diğer yandan Vanguard 'ın sorun yapmasına şaşırmadım çünkü Discord açacağıma Valorantı açtım ve güncelleme yaptı bilgisayar peşinden yarım saat içinde mavi ekran yedim ama ben bu uygulamalardan dolayı değil bu uygulamanın kullandığı bileşende sorun var diye düşünüyorum. Hem office hem Vanguard hem BattlEye da sorun olamaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…