2 disk kullanıyorum. Birisi C: Diğeri D: (1TB) olmak üzere. Ne zaman D: Diski üzerinde ağır işlemler yapsam bilgisayarım mavi ekran yiyip kernal data inpage error (7a) veya unexpected Storage exception veriyor. Her dump File'da da kernal data inpage error için error code 0xc00000e(volmgr.sys) veriyor. Yaptığım işlemler:
İlk olarak sanal bellek olarak D diskinden 16 GB kullanıyordu. Bunu kapatıp C diskinden kullanmasını söyledim. Bundan sonra RAM hatalarım ortadan kalktı(en azından şu ana kadar vermedi) ancak bu sefer unexpected Storage exception hataları vermeye devam etti. Bu genellikle D: Diskine yüklü bir dosya indirirken meydana geliyor. Örneğin 10GB 15GB gibi 10 MB veya 1MB gibi küçük dosyalardan herhangi bir hata vermiyor.
İkinci olarak Memtest, Windows'un kendi Tool'u RAM testleri yaptım ancak RAM'de bir hata bulamadım. Diskim için short generic ve quick error scan yaptım(HD Tune) ancak diskimde hiçbir şey bulamadı. Ama long generic ve quick tiksiz bir şekilde error scan yaptığımda tamamiyle random bir şekilde taramanın bir kısmında D: Klasörü kendi kendine çıkıp tarama hata veriyor. Aşağıdaki resimi taramaların 1'sinde aldım birinde %98 damaged dedi diğerinde %20 dedi ve hepsinde de yandaki D: Klasörü kendi kendine otomatik olarak açılıyor. Açılana kadar yeşil gidip bir anda Full kırmızı oluyor bundan sonra da yandaki D:\ klasörü açılıyor.
Bir oyun indirdiğimde veya bir uygulama açtığımda(D: Diskinde kurulu) belli bir süre sonra açtığım uygulama veya indirdiğim setup otomatik kapanıp(kapat butonu olup olmaması fark etmiyor) D: Diski klasörü yandaki gibi tekrardan çıkıyor. Ek olarak antivirüsle PC'mi tarattım ancak yine bir virüsle karşılaşamadım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. D diskimin modeli HD Tune da yazdığında göre ST1000DM010-2EP1.
Az önce yine bir oyun indirmeyi deniyordum D diskine ve belli bi yere kadar indirdikten sonra D diski gitti bu sefer gözükmüyor.
Yenile yapınca disk tekrardan görünür oldu.