KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR mavi ekran hatası

Makaleler
6
Daha fazla  
Öncelikle birkaç aydır bu hatayı alıyorum. Yüklediğim bir şeyden dolayı değil. Her şeyi yaptım, çözemedim RAM frekanslarını düşürdüm, ekran kartını FurMark'ta teste, işlemciyi ise Prime95'e de soktum, Afterburner'ı açtım, kontrol ettim sıcaklıklar işlemci termal macunsuz olmasına rağmen 60 dereceyi geçmiyor, ekran kartı zaten 50 55, yani derecelerde de anormallik yok, sorun bazen yazdığım hata kodları ile mavi ekran veriyor ama orada kalıyor. Yani mavi ekranda bulunan yüzde bölümü ilerlemiyor. Bazen de direkt takılıyor, sonra yeniden başlatıyorum SSD gözükmüyor, ardından gücü kapatıp tuşuna basıyorum. Fanlar hafif oynuyor ardından tekrar açınca geliyor. Statik elektrik olabilir mi diye düşünüyorum ama bunu nasıl çözeceğim?

Çok yazım hatası yaptım, çünkü düşünemiyorum, ve şu sistemi parçalamak üzereyim. Ayrıca size bu hata ile olan dosyayı nasıl atacağım?

A8 7600.
G.Skill ripways 2400MHz DDR3 4+4 GB bellek.
A68HM- E33- v2.
MSI Aero GT1030 GDDR5.
Deep cool gamma Archer.
Deep cool v95.
TX 12cm X2 fan.
Akasa 8cm fan.
TX K3.
Everest glory G01 kasadan çıkan sözde 420W güç kaynağı, (12V kanalından 192W veriyor.)
Şimdi fark ettim, MSI kombustor açılmıyor yani donanımsal bir sıkıntı olmasından korkuyorum.

Tek RAM ile kullandınız mı bilgisayarı aynı sorunları yaşıyor musunuz?
Böyle bir şey denemedim zaten boşta iken veya sentetik testlerde bir şey olmuyor, War Thunder, World War Z oynadığımda oluyor, yani genel anlamda oyunlarda.

Tek RAM ile kullandınız mı bilgisayarı aynı sorunları yaşıyor musunuz?
Dün Nvidianın yazılımını DDU ile silip kendi sitesinden en son çıkanı yükledim.

RAM'lerde hata görüyorum ama tam işini bilen bakmalı sen yine tek RAM ile dene birini dene aynı sonucu alırsan diğerini kullan şimdilik.
Dxgmms2.Sys
Hatamız bu

Bu hata genellikle oyunla ilişkilendirilir, ancak video oyunları oynamıyor olsanız bile rastgele ortaya çıkabilir. Bu sorunun Windows 10'a özel olduğu görülüyor ve NVIDIA'a'nın aynı sorunu yaşadığını bildiren birçok kişiye yanıt vermediğini söylemek güvenli.
Bu hatanın birçok sebebi olabilir tek tek denemek lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı