Çözüldü KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fırat23

Decapat
AMD Ryzen 5 1600.
NVIDIA GeForce GTX 1660 Super.
2X Patriot 8 GB Viper Steel siyah 3000MHz CL16 DDR4.
SanDisk SSD Plus 480GB.
Bilgisiyarı yeni aldım birkaç saat aralıklarla mavi ekran alıyorum cihaz fazla ısınmıyor.

Minidump dosyalarım: Minidump - Google Drive

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PC'nin hala çalıştığına sevinmelisin öncelikle. BIOS sürücün çok eski, buna bağlı olarak hatalardan kaynaklı olabilir, ama bu düşük bir ihtimal. Yine de güncellemekten zarar gelmez. Yazılım kaynaklı olduğunu düşündüğüm birkaç nokta var.

%70 korsan Windows veya KMSpico ile etkinleştirilmiş Windows kullanıyorsun, temiz format atmanı öneririm. Eğer kullanmıyorsan:

BIOS'u güncellemekle başla: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_B450M-K_II/PRIME-B450M-K-II-ASUS-3002.ZIP

Chipseti güncelle: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/...AMD_AM4_SZ_TSD_W10_64_V21126106_20210202R.zip

Bunları yaptıktan sonra PassMark yazılımını kaldır ve klavye-fare dışındaki USB aygıtlarını çıkart.

CMD'yi yönetici olarak başlatıp chdsk /f /r komutunu gir, Y/N'den Y'yi seç ve yeniden başlat sistemi.

Eğer hata donanımsalsa, bunu düşünme nedenim de uyumsuz bellek çipleri, XMP'ye bağlı mavi ekran veya belleklerdeki hatalardır. Şimdilik bellek dışında gözükmüyor, SSD kaynaklı veya arabirim hatası olduğunu sanmıyorum.

Memtest testi yap onun için de. Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı

Eğer Windows'un korsansa bu adımları yaptıktan sonra ara sıra yine hatalar alabilirsin. Ekstra: Korsan içerik kullanıyorsan kaldır.

Bunları yaptıktan sonra işlemciyi Prime95 testine sok, arka planda HWInfo açıkken 30-45 dakika test et, sonucu bildir.

Bunu da ekstra olarak uygulayabilirsin: DISM Aracıyla Windows 10 Onarma Rehberi - Technopat
4-5 gün veya 1 hafta daha kullan sistemi, sorun olmazsa çözüldü işaretlerim. Güle güle kullan.
Teşekkürler bilgi vereceğim.
4-5 gün veya 1 hafta daha kullan sistemi, sorun olmazsa çözüldü işaretlerim. Güle güle kullan.
Sorun yaşamadım şimdiye kadar teşekkürler desteğiniz için bir durum yaşarsam bildiririm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…