KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE mavi ekran hatası

Smsoner07

Kilopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/16ZjbcElHMpFKDc5lBt93pnb8i0tShji4/view?usp=sharing
RAM
DDR3 8 GB 11.0 CLOCKS
SSD veya HDD modeli
HITACHI HDD - HS-SSD-C100 120G
Ekran kartı
NVİDİA GeForge GT 430
Anakart
ASUS M4A88T -M LE
İşlemci
AMD Athlon(tm) II X4 635 Processor
Merhaba, ben soner.

Bilgisayarım eskiden başlarken 4 çekirdek aktif etme seçeneği ya da 4 çekirdeğin aktif olduğunu gösteren bir bilgi ile açılıyordu. İşlemciyi söküp termal macunu yenileyip tekrar taktım ve artık mavi ekran hatası alıp duruyorum ve işlemci 4 çekirdek seçeneği çıkmıyor normalde 4 tuşuna basıınca aktif ediyordu şu an sadece 1 çekirdek çalışıyor ve PC açıldıktan sonra herhangi bir şey açtığımda CPU kullanımı %100 oluyor. Bir de her açılışta "New CPU ınstalled" hatası veriyor ve F2 ya da F1 tuşuna basmamı istiyor.

Paylaştığınız minidump dosyaları 22 Ağustos'a ait. İşlemci pinleri ne durumda? Kullandığınız termal macun ne marka? Macun, işlemci pinleri ve çevresine bulaştı mı?

İşlemci pinleri gayet iyi durumda görünüyor macunu dikkatli şekilde sürdüğüme eminim fakat herhangi bir tarayıcı ya da uygulama açtığımda bir süre CPU kullanımı %100 kalıyor ve düşmeye başlıyor ve beklenmedik bir anda mavi ekran veriyor.

Virüs taraması yaptınız mı?

Evet 2 adet trojan bulundu temizlendi fakat sorun devam ediyor. İşlemciyi test edebileceğim birşey var mı acaba? Yani eskiden pc açılırken sağ alt köşede çekirdek bilgisi gösterirdi o çıkmıyor ve her başlangıçta New CPU İnstalled hatası geliyor F2'ye basmadan geçmiyor.

BIOS sıfırlama deneyin.

Nasıl yapacağımı bilmiyorum ama sanırım forumda vardır bir göz atayım sonucu size iletirim

Evet söylenilen şekilde bios sıfırlama yaptım açılışta yine CPU İnstalled hatası geldi şuan test ediyorum Performance bölümünden CPU kullanımını takip ediyorum gelişmeleri yazacağım teşekkürler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…