Bilgisayarım eskiden başlarken 4 çekirdek aktif etme seçeneği ya da 4 çekirdeğin aktif olduğunu gösteren bir bilgi ile açılıyordu. İşlemciyi söküp termal macunu yenileyip tekrar taktım ve artık mavi ekran hatası alıp duruyorum ve işlemci 4 çekirdek seçeneği çıkmıyor normalde 4 tuşuna basıınca aktif ediyordu şu an sadece 1 çekirdek çalışıyor ve PC açıldıktan sonra herhangi bir şey açtığımda CPU kullanımı %100 oluyor. Bir de her açılışta "New CPU ınstalled" hatası veriyor ve F2 ya da F1 tuşuna basmamı istiyor.
İşlemci pinleri gayet iyi durumda görünüyor macunu dikkatli şekilde sürdüğüme eminim fakat herhangi bir tarayıcı ya da uygulama açtığımda bir süre CPU kullanımı %100 kalıyor ve düşmeye başlıyor ve beklenmedik bir anda mavi ekran veriyor.
Kaspersky Free ile ücretsiz antivirüs korumasını indirin. Bu en yüksek puanlı bulut antivirüs ailenizi virüslere, kötü amaçlı yazılımlara, fidye yazılımlarına, Truva atlarına ve diğer tehditlere karşı korur.
Kaspersky Free ile ücretsiz antivirüs korumasını indirin. Bu en yüksek puanlı bulut antivirüs ailenizi virüslere, kötü amaçlı yazılımlara, fidye yazılımlarına, Truva atlarına ve diğer tehditlere karşı korur.
Evet 2 adet trojan bulundu temizlendi fakat sorun devam ediyor. İşlemciyi test edebileceğim birşey var mı acaba? Yani eskiden pc açılırken sağ alt köşede çekirdek bilgisi gösterirdi o çıkmıyor ve her başlangıçta New CPU İnstalled hatası geliyor F2'ye basmadan geçmiyor.
BIOS'u varsayılan ayarlara döndürme işlemine sıfırlama diyoruz. BIOS sıfırlamak için farklı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda farklı yöntemler mevcut. Yazılımsal yolla sıfırlama: Bu işlem için PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girilir. Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne...
BIOS'u varsayılan ayarlara döndürme işlemine sıfırlama diyoruz. BIOS sıfırlamak için farklı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda farklı yöntemler mevcut. Yazılımsal yolla sıfırlama: Bu işlem için PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girilir. Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne...
Evet söylenilen şekilde bios sıfırlama yaptım açılışta yine CPU İnstalled hatası geldi şuan test ediyorum Performance bölümünden CPU kullanımını takip ediyorum gelişmeleri yazacağım teşekkürler