KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE Windows 11 hatası nasıl giderilir?

VictorRs

Centipat
Daha fazla  
Bu hatayla karşılaşıyorum çözemedim bir türlü. Format da yaramadı onarıma giriyor ve Windows'u geri yükle diyor öyle yapınca açılıyor sebebi nedir? Çok sinir bozucu. Ayrıyeten bir laptop var 1 senedir her şeyi yaptım hiç mavi ekran vermedi M.2 SSD'den mi ucuz bir şey WD Green 500GB'lik SSD var.
Sistem sıfır bu arada yeni aldım 1 ay olmadı aldıktan 1 hafta sonra olmaya başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ve ekran karti gibi suruculeri guncelleyin. Eger Windows guncellemesi varsa onlari da guncelleyin. Sorun duzelmezse Windows tusu ile beraber R tusuna basin ve sol altta acilan pencereye mdsched.exe yazip Enter'a basin. "Simdi yeniden baslat ve hatalari kontrol et" secenegini secerseniz bilgisayar RAM'leri tarayip bakacak, arizali RAM bulursa onu degistirmeniz gerekebilir.

Bunlar da ise yaramazsa bozuk sistem dosyalari var mi yok mu kontrol edin. Admin izinleri ile CMD'yi calistirip sfc /scannow yazip Enter'a basin. Hatalar varsa bulup duzeltir. Eger ki duzeltemezse DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth yazip Enter'a basin. Daha sonra chkdsk /f /r yazip Enter basin, bilgisayar yeniden acilinca SSD'deki hatalari tarayip duzeltir.

BIOS ve ekran karti gibi suruculeri guncelleyin. Eger Windows guncellemesi varsa onlari da guncelleyin. Sorun duzelmezse Windows tusu ile beraber r tusuna basin ve sol altta acilan pencereye mdsched.exe yazip Enter'a basin. "simdi yeniden baslat ve hatalari kontrol et" secenegini secerseniz bilgisayar RAM'leri tarayip bakacak, arizali RAM bulursa onu degistirmeniz gerekebilir.

Bunlar da ise yaramazsa bozuk sistem dosyalari var mi yok mu kontrol edin. Admin izinleri ile CMD'yi calistirip sfc /scannow yazip Enter'a basin. Hatalar varsa bulup duzeltir. Eger ki duzeltemezse DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth yazip Enter'a basin. Daha sonra chkdsk /f /r yazip enter basin, bilgisayar yeniden acilinca SSD'deki hatalari tarayip duzeltir.

Ekran kartı 4060 ve 572.42 sürücüsü yüklü.
572.47 var ama kur derken hata veriyor.
RAM MHz’sini düşürdüm, şimdi olmuyor ama açılırken DRAM ve CPU Debug ışığı yanıyor. 3 dakika sonra açılıyor ve açılırken MSI logosu vardı, şimdi ise Windows logosu var. Anakarta bir şey olmamıştır, değil mi? 2 tane çatal gibi bir şey vardı, adını unuttum. Ona değdirince BIOS sıfırlanıyormuş, açıkken değdirin diyordu. Ben de açıkken değdirdim ve kıvılcım çıktı, sonra kapanıp açıldı.

Ekran kartı 4060 ve 572.42 sürücüsü yüklü.
572.47 var ama kur derken hata veriyor.
RAM MHz’sini düşürdüm, şimdi olmuyor ama açılırken DRAM ve CPU Debug ışığı yanıyor. 3 dakika sonra açılıyor ve açılırken MSI logosu vardı, şimdi ise Windows logosu var. Anakarta bir şey olmamıştır, değil mi? 2 tane çatal gibi bir şey vardı, adını unuttum. Ona değdirince BIOS sıfırlanıyormuş, açıkken değdirin diyordu. Ben de açıkken değdirdim ve kıvılcım çıktı, sonra kapanıp açıldı.
Hocam o yaptiginiz seyin ne oldugunu kesin olarak bilmediginiz surece asla yapmayin. Kivilcim cikmasi demek kisa devre yapmis demek. Anakartinizin BIOS cipi ve etrafinda yanik/erime var mi, VRM sogutucularinda renk degisimi veya kararma var mi, kondansatorler sismis mi yada patlamis mi kontrol edin. Gozle gorulebilir bir degisim varsa anakartiniz zarar gormus demek

Ayrica acilma suresinin 4060 besleyebilecek bir sistemde 3 dakikaya kadar cikmasi sorun ya BIOS yada donanimda demek. RAM'leri tek tek takarak deneyin ve sorunlu bir parcanin olmadigini teyit edin. Eger anakartinizda BIOS Flashback ozelligi varsa MSI'in kendi sitesinden anakartiniza uygun BIOS dosyasini indirin. Dosyanin adini "MSI.rom" olarak degisitirip bir USB bellege atin ve bu bellegi BIOS Flashback portuna takin. Daha sonra BIOS Flashback tusuna basip islemin tamamlanmasini bekleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı