Oncelikle kernel fazla iddiali bir isim olmus bootloader e bagli bir callback sadece bu. Bu tarz low level calismalarda direk donanimla hasir nesir oldugun icin hazir kitaplik kullanamazsin her seyi sifirdan kendin yazarsin, mesela burada print fonksiyonu low level stdout memory adresine yaziyor. Her seyi kendin yazicaksin.
Oncelikle kernel fazla iddiali bir isim olmus Bootloader'e bagli bir callback sadece bu. Bu tarz Low level calismalarda direk donanimla hasir nesir oldugun icin hazir kitaplik kullanamazsin her seyi sifirdan kendin yazarsin, mesela burada print fonksiyonu Low level stdout Memory adresine yaziyor. Her seyi kendin yazicaksin.
Compile islemini yanlis yapiyorsundur, gcc nin bu tarz derlemeler icin ozel komutlari var, direk c kodu derler gibi derleyemezsin. Biraz arastirma yapmalisin bu konuda.
Compile islemini yanlış yapiyorsundur, gccnin bu tarz derlemeler icin ozel komutlari var, direk C kodu derler gibi derleyemezsin. Biraz arastirma yapmalisin bu konuda.
İşletim sistemi yaparken C ile yalnızsınız. Standart kütüphaneyi kullanamazsınız çünkü onun uyumlu olduğu işletim sistemleri var. Standart kütüphanedeki fonksiyonlar aslında işletim sistemine SYSCALL yaparlar.
Mesela ekrana bişiler yazdırmak istiyorsanız BIOS interruptını kullanabilirsiniz, örneğin: int 10h ile AH registerına 0Ah değerini verdiğinizde imleç pozisyonundan itibaren ekrana yazı yazmak istediğinizi anlatmış olursunuz BIOS'a.