Kertenkele korkusu nasıl yenilir?

YAXG3

Centipat
Daha fazla  
Çocukluğumda yaşadığım bir travmadan kaynaklı kertenkeleden aşırı derecede korkuyorum. Yani tabii bir tek kertenkele değil, başka korktuğum böcekler vs. var tabii ki ama küçüklüğümde yaşadığım bir olaydan dolayı kertenkelelerden zararı olmadığını bildiğim halde üst düzey aşırı derecede korkuyorum ve bunu bir türlü yenemiyorum. Ne yapabilirim?

Korkuyu yenmenin bir yolu da maruz kalmaktır, yüzleşmektir. Küçük bir odaya kertenkele koyma şansınız varsa bir koyun ve sizde o odaya girin, biraz süre geçsin. Pek mantıklı gelmeyebilir ama bu da bir çözüm yolu.

Kertenkele korkusu bence normal bir şey, işinizde veya sosyal hayatınızda sürekli denk gelmiyorsanız neden yenmek için uğraşıyorsunuz ki? Bende de hastalığı yok ama kertenkele görsem pencereden aşağı atlarım herhalde korkudan.

Korkuyu yenmenin bir yolu da maruz kalmaktır, yüzleşmektir. Küçük bir odaya kertenkele koyma şansınız varsa bir koyun ve sizde o odaya girin, biraz süre geçsin. Pek mantıklı gelmeyebilir ama bu da bir çözüm yolu.

Kertenkele korkusu bence normal bir şey, işinizde veya sosyal hayatınızda sürekli denk gelmiyorsanız neden yenmek için uğraşıyorsunuz ki? Bende de hastalığı yok ama kertenkele görsem pencereden aşağı atlarım herhalde korkudan.
Bodrum katta oturuyoruz evin bahçeside var ve geceleri genellikle oluyo o yüzden genellikle karşılaşıyorum yoksa zaten dediğiniz gibi sürekli denk gelmesem umurumda olmaz.

Bodrum katta oturuyoruz evin bahçeside var ve geceleri genellikle oluyor o yüzden genellikle karşılaşıyorum yoksa zaten dediğiniz gibi sürekli denk gelmesem umurumda olmaz.

Aynı durumu kurbağa için yaşadım, kurbağalar vardı evimizin bahçesinde bir sürü ve korkudan dışarıya çıkmıyordum keyif bile yapamıyordum. Dediğim gibi yapabiliyorsanız yapın bence.

Bodrum katta oturuyoruz evin bahçeside var ve geceleri genellikle oluyo o yüzden genellikle karşılaşıyorum yoksa zaten dediğiniz gibi sürekli denk gelmesem umurumda olmaz.
Bence en doğrusu @sanes Hocamın dediği gibi yüzleşmek. Benimde yükseklik korkum vardı, aynı şekilde yendim. Maruz kalmak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı