Keycaps nedir?

Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcısı
Çok oyuncu işi klavyelerle ilgilenen birisi değilim, genelde kod yazmakla uğraştığımdan ötürü ciklet klavye tarzı ince tuşlu klavyeleri beğeniyorum. Ancak Instagramda bir satış sitesinde RGB ışıklandırmalı bir klavye gördüm oldukça hoşuma gitti, yorumlara baktım pudding keycaps'ten bahsetmişler. Nedir bu pudding keycaps? Neden araştırdığımda Türkiye kaynaklı hiç kaynak çıkmıyor? Klavye tuş seti mi yoksa tuşların üstüne geçirilen kılıf tarzı bir şey mi? Açıkçası normalde RGB ışıklandırmalı klavyeler beni cezbetmiyor ancak pudding keycapslı olanlar bayağı hoş gözüküyor, nerden alınabilir bunlar, her klavyenin farklı mıdır bilgilendirirseniz sevinirim.

Işığın daha çok gözüktüğü bir tuş kapağı türü.
images (7).jpeg

Amazon'da Cherry MX anahtarlar ile uyumlu bir sürü keycap seti var. Alacağınız keycaplerin klavyenizle uyumlu olmasına dikkat edin.

Klavyeniz TR ise ISO layout keycapler, US ise US layout keycapler alın. Bazı klavyelerde standart boyutlarda olmayan tuşlar var, o yüzden bazı klavyelerde uymayan tuşlar olabiliyor.

Ben K70 MK.2'ye keycap aldım, alt sıra komple uyumsuzdu, iade ettim. Araştırınca Corsair klavyelerin genel anlamda böyle bir sorunu olduğunu gördüm, Corsair klavyelerde alt sıra standartlara uygun değil. Siz de klavyenizde böyle tuşlar var mı diye bir araştırın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı