Keylogger ve trojan virüsü bilgisayarıma girdi, kaldırdım, kredi kartım tehlikede mi?

aftonssidekick

Hectopat
Daha fazla  
Birkaç gün önce buna benzer bir konu açmıştım ama kredi kartı işlemleri konusu hakkında net bir cevap alamadığım için tekrardan açma gereğinde bulundum, hiçbir kredi kartı bilgilerim Google veya herhangi bir alışveriş sitesine kayıtlı değil. Birkaç gün önce bilgisayarıma trojan ve keylogger virüsü girmişti, Kaspersky ile kaldırmıştım. Kredi kartı bilgilerime saldırganların ulaşabilme ihtimali var mı hiçbir şekilde kaydetmememe rağmen? Trojan virüslerinin sadece kaydedilen şifrelere ve kredi kartlarına ulaşabildiğini duymuştum, bu doğru mu?

KeyLogger girdiyse dosyayı çalıştırdığınız an kayıtlı şifreleriniz olmasa bile önceden girdiğiniz şifreler otomatik sisteme kaydedilir karşı tarafa gider kapattırmanızda fayda var bence.

Tarayıcıda tutuluyorsa sorun büyük. Mimikatz ve hachcat ile hashi kırar.

Aynı şey başıma geldi. Virüs programı ile virüsleri sildim, yetmedi format attım. En sonunda biraz rahatlamıştım. Neyse aradan birkaç ay geçti cs den silah kasası düşürmüştüm o zamanlar 200 küsürdü sattım. Ertesi gün steam cüzdanımdan bütün para çekilmişti Steam destek ile iletişime geçtim yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Bu nasıl bir illetse bugün bile mail hesaplarıma giriş yapmaya çalışıyorlar. Sürekli google uyarı veriyor ve şifre değiştirmek zorunda kalıyorum bu illetten kurtuluş yolu yok gibi.

Trojanlar sadece bilgisayarı yorup bilgisayarı hackerlerin erişimine açıyor. Keylogger ise verileri bilgisayardan hackere aktarıyor. Eğer bulaştıktan kısa süre sonra kaldırdıysanız sıkıntı yok, ama 1-2 gün sonra kaldırdıysanız tehlikede.

Arkadaşın dediği gibi sanal alışverişlerde mutlaka sanal kartlar kullanın, bu tip zararlı sızmalarında en azından limitini kendiniz belirlediğiniz önemsiz kartlar tehlikeye girer, hemen kapatırsınız.

Sorunuza gelirsek, tarayıcıda kartınız kayıtlıysa, daha önceden o sistemden sanal ödeme yaptıysanız risk mevcut. Hangi kartı kullandıysanız bir süre internet alışverişlerine kapatın, olağandışı hareket olup olmadığını gözlemleyin.

Sanal kartın önemi bir kez daha gözler önüne çıkmış oldu, kartlarınız tarayıcılarda (tarayıcının kendisinde veyahut site çerezlerinde) kayıtlıysa kartlarınızı kapattırın derim.

Pekala, teşekkürler. Bilgisayarıma virüsü bulaştırdıktan sonra 5 dakika bile olmadan sildim, yaklaşık 5 gün oldu ve hiçbir şekilde kartımdan para çekildiğini görmedim. Tüm şifrelerimi değiştirdim. Peki, maaş kartı kapatılabiliyor mu?

Evet değiştirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…