Keylogger yemiş olabilirim

Makaleler
7
Arkadaşlar sabah saatlerinde Steam Support'dan bir mail geldi birisinin hesabıma giriş yapmaya çalıştığına dair. Şimdi de Instagram hesabım gitti ama geri aldım, sonra mailime girdiler yine geri aldım. Şu an ne yapmam lazım? İlk önce format atıp sonra tek tek 2 aşamalı doğrulama açacağım.

Diğer platformlarda da aynı şifreleri kullanıyorsanız bu şekilde giriş yapmaya çalışmış olabilirler, ama farklı şifreler kullanıyorsanız bilgisayarı taramanızda fayda var. Eğer virüs gibi bir şey bulunmadıysa da belirttiğiniz gibi bilgisayara temiz kurulum yapıp platformdaki şifreleri değiştirdikten sonra çift faktörlü doğrulama ekleyin.

Diğer platformlarda da aynı şifreleri kullanıyorsanız bu şekilde giriş yapmaya çalışmış olabilirler, ama farklı şifreler kullanıyorsanız bilgisayarı taramanızda fayda var. Eğer virüs gibi bir şey bulunmadıysa da belirttiğiniz gibi bilgisayara temiz kurulum yapıp platformdaki şifreleri değiştirdikten sonra çift faktörlü doğrulama ekleyin.

1 kere Malwarebytes ile tarama yaptırdım 3 tane virüs buldu sonra sildi bir daha tarattım tehdit bulmadı, Kaspersky ile de tarattım yine tehdit bulmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı