KHX8500D2K2 4G 1066 Mhz Kullanabilme

sibermrc

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Tekniker
Merhabalar. Yukarıda belirtilen kodlu DDR2 RAM'i 1066 mhz de kullanabilme açısında gerekli ayarları yazarsanız sevinirim. Sitelerdeki ayarları yaptım voltaj 2.2 NB +0.1 v CL 5-5-5-15 gibi ayarlar tamam fakat yapıldığı takdirde mavi ekrandan kurtulamıyorum. Nedeni nedir ? Gigabyte P43 ES3G Rev 1.4 anakart üstünden Advanced Timing Control kısmında değerler ne gibi olmalı ? Teşekkürler.

Advanced Timing Control.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayalarını Default yaptığınızda standart ayarlarında kullanabilmeniz gerekir.

Acaba CPU-Z programının Memory bölümündeki frekans değerini yanlış algılamış olabilir misiniz? Var olan frekans değerinin yarısı kadar gösterir.

Yolladığın resimleri de göremiyorum, Sosyal'in depolama alanını kullanır mısın?

Default ayarlada DDR2 800mhz olarak açılıyor sistem CPU-Z de 400 mhz olarak gözüküyor burası normal. Overclock işlemi yapılınca CPU-Z de 533 gozukuyorç Fakat belirli bir kullanımdan sonra makine mavi ekran veriyor . Ve her hata genellikle ayrı . Dram performance control bölümümde frequancy latch değerini 400 mhz yapınca çarpan (2.66d) olarak sistem açılmadan reset atıyor. 200 mhz (2.66c) yapınca olarak açılıyor fakat üsttede belirttiğim gibi 1 saatlik stress test ten sonra worker stopped deyip geriye kalan 3 test devam ediyor.

DDR2-1066MHz frekans değerini 5-5-5-15 saat değerleri ve 2.2V ile vermesi gerekiyor.
Gereksiz ayarları kurcalama, Default ayarlara dön.
Yalnızca Memory Frekans değerini 1066'ya çek, hepsi bu.

Ayrıca Prime95 programı ile falan mı test ediyorsun sistemi? İşlemciye falan bir OC işlemi uyguladın mı?

Cpu tek başına o.c. edildiğinde sorun yok . Ram devreye girince sorun teşkil ettiğinden ve ram 1066 olduğundan normal yapılması gereken ayarları yazmışsınız onlarla ben devamlı ufak değişimler ile deniyorum fakat olmuyor. Olmaması uyumsuzlukla ilgili olabilrimi ?

http://www.kingston.com/datasheets/KHX8500D2K2_4G.pdf
Bios sürümün son sürüm olsun, F14.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıdaki ayarları önceden denedim Teşekkürler.

Bırak bellekler 800MHZ'de çalışsın, 1066MHZ'nin sana bir getirisi olmayacak.
Ayrıca işlemciye OC yapmak için uygun bir sistemin olduğunu sanmıyorum.
Stabil kalamaması veya mavi ekran gibi problemler yaşaman hiç de sıradışı değil.

Tamam teşekkürler. Bu konuyu geride bırakıp ileriye yönelik bir overclock anakart alınacak ise z77, z87, z97 vs gibi anakartlarda hangi yönlere daha çok dikkat edilmelidir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı