Kıbrıs'ta çalışmak mantıklı mı?

Enes Akyüz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle yaklaşık 5 yıldır yazılımla ilgilenen bilişim meslek lisesi mezunu ve bazı büyük çaplı yazılım şirketlerinde staj yapmış ve kısa dönemli çalışmış, çeşitli kullanılan ve satılan projelerde bulunmuş, veri tabanı, C#,mobil uygulamalar ve web geliştirme alanında bilgi sahibiyim. Asıl alanım genellikle hep veri tabanı ve masaüstü uygulamaları oldu, yanında basit denilebilecek seviyede siber güvenlik alanında da kendimi geliştirdim. Yine 4 ay boyunca ismini vermeyim Türkiye'de ismi duyulan bir yazılım şirketinde mobil programlama üzerine staj yaptım ve çeşitli projelerde bulundum.

Kendimi bu kadar tanıtmamın sebebi seviyemi daha iyi anlamanız ve ona göre tavsiyeler vermeniz. Anlayacağınız üst düzey yazılımcı değilim. Aşırı deneyimli bir yazılımcı da sayılmam. Bu işin lisansını da şimdilik okumadım. Üniversite tercihlerine Kıbrıs'ın 4 yıllık burslu Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü yazdım. Belki de çok büyük bir hata yaparak ve öğretmenlerimin kesin gelir yaz gibi telkinler vermesiyle Kıbrıs'taki hemen hemen her üniversiteye puanım yeterken tek üniversite yazdım ve kontenjandan dolayı açıkta kaldım. 1,2 puan ile.

İstediğim üniversiteye yerleşemedim, altı zaten gelmeyecek üniversitelerdi ve sonuç olacak yerleşemedim. Ek tercih döneminde tabii ki tekrar Kıbrıs'ı denemek istiyorum fakat bir b planı oluşturmam lazım. Kıbrısa gideceğime kesin gözüyle bakmamdan dolayı birçok konuyu araştırdım.

Yaşam şartları, sosyal hayat gibi meseleleri bazı tanıdıklarım var yaşayan onlara da sordum. Bunlar birleştiğinde elimde Kıbrıs'ın benim için bir fırsat veya daha yaşanılabilir bir yer olduğu çıktı. Konya da yaşıyorum. Konya sanayisiyle meşhur bir yer olduğu için tahmin edersiniz ki istihtam bizim için çok zor. Bunun yanında Kıbrıs'ın bazı yönlerden daha ucuz olması ve maaş ücretlerinin yüksek olması da yine aklımı çelen noktalardan. Hesaplarıma göre Kıbrıs'ta asgari ücret alsam dahi burada aldığım asgari ücretten kat kat iyi şartlarda yaşabilirim. Üstelik yazılım Noktasında Kıbrıs daha ileride diyebilirim.

Sorum bu CV ile orada iş bulup bulamayacağım. Junior yazılımcıların iş bulmasının oldukça zor olduğunu biliyorum üstelik açıktan okuyan ve lisans eğitimi olmayan birisi bu sektörde iş bulabilir mi bilmiyorum. Fakat fikir ve deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı