Kıbrıs'ta üniversite okunur mu?

İbrahim Urhan

Hectopat
Daha fazla  
Bazıları Kuzey Kıbrıs'taki diplomaların dünyada tanınırlığı yok diyor, bazısı sadece Türkiye Kıbrıs'ı tanıdığından diploma çöp olur diyor. Doğu Akdeniz üniversitesine yerleşiyorum bu sene, sizce pişman eder mi? Kıbrıs'tan alınan diploma konusunda sıkıntı yaşatır mı? Bölümünü Türkçe dil okuyanlara da mavi diploma veriliyor mu? Düşünceleriniz neler?

Yurtta kaldığımı düşünürsek aylık 10K yeterli mi sizce? Yeme-içme gezme vs genel olarak.

Kıbrıs'tan alacağın diplomayı Türkiye kabul ediyor. Türkiye de çalışacaksan problem yok fakat yurt dışı gibi düşüncen varsa kabul etmiyor. Kiralar vs pound ile yani biraz zor maddiyat olarak eğer paran varsa mükemmel yer.

Merhaba @İbrahim Urhan. Öncelikle hayırlı olsun, hangi bölüm geldi?

Merhaba @Dessa. Doğu Akdeniz Üniversitesi KKTC'deki ilk devlet üniversitesi değil mi, mavi diplomanın yanı sıra bazı bölümlerde Akreditasyon da var diye biliyorum.

Teşekkürler reisim. Halkla ilişkiler ve reklamcılık (Türkçe) geldi. Akreditasyon veya mavi diploma verilir mi? Bilginiz var mı?

Doğu Akdeniz Üniversite'sinde okuyacaksanız okunur (Tam Burslu), önemli fakültelerinde akreditasyonda vardır. Üniversitenin tanınırlığı da vardır. Yurt dışı imkanı Türkiye'deki ağırlık çoğunluktan iyidir. Linkedn'den mezun sorgularsanız görebilirsiniz. Daü yurdu inanılmaz ucuzdur Türkiye ve KKTC'nin geri kalanına göre. Okul devlet okulu zaten. 10K TL yurt ve okul harcı parası dışında size hayli hayli yetecektir hatta artabilir bile. Ben kendi okuduğum bölüme göre yorumladım hocam, sizin okuyacağınız bölüm hakkında çok bir bilgim yok.

Bu arada hocam mavi diplomanın bir önemi yok, şişirilmiş bir konu. Türkiye'de çoğu üniversitede vardır. Anlamı da Avrupa'ya göre not belgesi gibi bir şey.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı