Motor götürebiliyor musun bilmiyorum ama götürebilsen bile onunla uğraştığına değmez bence. Önce Mersin'e limana gitmen lazım ordan da 8 saat feribotla Mağusa limanına gidiyorsun. Market fiyatları gerçekten Türkiye'den çok daha uygun. Ben her yaz gidiyorum abim gil orada yaşadığı için son 3 4 yıldır hep market fiyatları ya aynı ya daha uygun. Ondan önce daha pahalı bir memleketti ama artık öyle değil. Dışarda yemek yeme işi pahalı Türkiye'de olduğu kadar ucuz alternatif sayısı az. Türkiye'de mahalle arası dönerciden halen 100 liraya tavuk döner yemek imkanımız var mesela ama KKTC'de bu tarz şeyler daha az bulunuyor genelde restoranlar var. Ama öyle gözünde de çok büyümesin hani Türkiye'de çıkıp dışarda güzel bir yemek yediğinde kaç para veriyorsan onun %10'unu daha koy KKTC'de de o kadar veriyorsun en fazla.
her türlü gayrimenkul (ev, arsa, ev kiralama, dükkan) ve araç alım satımlarında İngiliz Sterlini geçiyor ama marketlerde, gündelik hayatta genelde TL kullanılıyor bunu da bilmekte fayda var. Kiraya çıkmayı düşünüyorsan da kiralar 1 yıllık peşin ödeniyor. Örneğin aylık 300 Pound'luk bir eve kiraya çıkmak istiyorsan 12 aylık kira + 1 depozitoyu yani 3900 sterlini peşin veriyorsun sonra 1 sene ev senin. Bizdeki gibi aylık kira ödeme kültürü yok orda. Çok nadirdir yani. Ha şu da var, ailenin durumu varsa yatırım da yapmayı düşünüyorlarsa güzel bir tane 1+1 ya da 2+1 daire alırlar harika da bir yatırım olur. Türkiye'de kendini 15 yılda amorti eden evlere bile "iyi yatırım fırsatı" gözüyle bakılırken KKTC'de bir evin kendini amorti etme süresi ortalama 8-10 yıl yani ordan ev almak çok çok mantıklı.