Birkaç gün sonra Kıbrıs'a tatile gideceğim. Oradayken AliExpress üzerinden birkaç figür vb. ürün sipariş etmeyi düşünüyorum. Acaba bu bir sorun oluşturur mu? Gümrük kuralları Türkiye'dekiyle aynı mı? Sipariş ettiğim ürünler gümrükte takılır mı?
Yeni cihazlar Gümrük + KDV vergiye tabi oluyor, kişisel kullanım beyanı da yeni cihaz olduğu için muafiyet oluşturmaya yeterli görülmüyor. Türkiye'deki gibi 30 Euro'ya kadar muafiyet de mevcut değil.
Yeni cihazlar gümrük + KDV vergiye tabii oluyor, kişisel kullanım beyanı da yeni cihaz olduğu için muafiyet oluşturmaya yeterli görülmüyor. Türkiye'deki gibi 30 Euro'ya kadar muafiyet de mevcut değil.
@Mustafa.Kaan Ben de ürün sipariş edeceğim. Açıkçası hiç yapmadığım için bilgim yok. Ederken ürünün kapıma geleceklerini söylüyorlar ancak gümrüğüdür vergisidir anlamıyorum bunlardan. Yardımcı olabilir misiniz?
@Mustafa.Kaan Ben de ürün sipariş edeceğim. Açıkçası hiç yapmadığım için bilgim yok. Ederken ürünün kapıma geleceklerini söylüyorlar ancak gümrüğüdür vergisidir anlamıyorum bunlardan. Yardımcı olabilir misiniz?
Yurt dışından ilk defa sipariş vereceğim bunu nasıl yapabilirim? Yaptığımda kargo gümrüğe gelecek ancak gümrükte benden para alacaklar mı ya nasıl olacak bilmiyorum. Bilgisi olan her detayı ile bilgilendirebilir mi?