Kick boks mu karete mi?

Yani işe yaramıyor derken artık derece ve turnuvalarda çok başarılı değilim, eskisi kadar karate için azimli değilim. Her yaptığım sert hamle faul oluyor ve zıplama sporuna döndü artık. Muhtemelen kickboksa başlicam haftaya.
Sizin bileceğiniz iş. Dediğim gibi yapmaktan zevk alacağınız şeyi yapın. Sokakta kavga bazlı da düşünmeyin.

Kavganın teke tek olduğunu nereden biliyorsunuz hocam. Aynı zamanda karşı tarafın gard alıp yumruk atacağını mı sanıyorsunuz?

Gard almayacak tabii genelde bıçak ya da sopa çıkartırlar öyle durumda kaçacaksın zaten. Diyelim ki teketek bir kavga. Öyle bir durumda mümkün olduğunca hızlı hareket edip ilk vuran olunmalıdır.

Gard almayacak tabii genelde bıçak ya da sopa çıkartırlar öyle durumda kaçacaksın zaten. Diyelim ki teketek bir kavga. Öyle bir durumda mümkün olduğunca hızlı hareket edip ilk vuran olunmalıdır.
Bundan bahsediyordum. Dövüş sporlarının pek bir etkisi yok yani herhangi bir kavgada. Öyle düşünmesin yapmak istediği sporu yapsın.

Bundan bahsediyordum. Dövüş sporlarının pek bir etkisi yok yani herhangi bir kavgada. Öyle düşünmesin yapmak istediği sporu yapsın.
Hocam bence o tür durumlarda judo işe yarayabilir. Çünkü adam dibine girdi sopayla vuruyor. Pek de kaçacak gibi değilsin. Dibine girip yere serebilirsin. Mantıklı değil mi yoksa?

Hocam bence o tür durumlarda judo işe yarayabilir. Çünkü adam dibine girdi sopayla vuruyor. Pek de kaçacak gibi değilsin. Dibine girip yere serebilirsin. Mantıklı değil mi yoksa?
Hocam dövüş sporu direkt yardım sağlar hangisi nedir bilmiyorum açıkçası. Adam sopayla gelecek diye bir şey yok. Kavgada dayak yememek istiyorsa kavga etmemesi lazım direkt. 6 kişiye karşı judo hareketleri sergileyemez bundan bahsediyorum.

Duruma göre güreş judo daha etkili olabilir elbette.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı