Taekwondo 5. Dan ve Kick Boks 4. Dan ve Muay Thai 11. Khan biri olarak önce şunu sormak isterim. Amacın ne?
Bu tür sporlara başlama yaşının erken olması gerekir. Hele yaşınız 18'i geçtiyse Taekwondo da çok zorlanırsınız. Çünkü temel teknik ve ayrıntı çok fazla. Kick Boks ta ise durum farklı. Esneklik te gerekli ama bu eksikliği boks ile tamamlayabilirsiniz. Ben Taekwondo sporunu daha çok seviyorum. Çünkü yaş sınırı yok. Müsabıklık yaşı geçtikten sonra bile hayatının sonuna kadar teknik yarışmalara katılabilirsin (Poomsae).
Spor yapacaksan aylık fiyata değil hocanın kariyerine bakacaksın. Zengin bebelerin gittiği yerlerden sonuç alamaya bilirsin (para odaklı olduğu için).
Amacın nefs-i müdafa ise Kick Boks'a başla. Kısa sürede yol kat edersiniz. Ama Taekwondo meşakatli ve sebat isteyen bir spordur ve zordur
Hiç aksatmadan gitse bile maksimum siyah kuşak olur. Bu ise daha yolun başı demek. 18 yıldır bu sporlarla uğraşıyorum henüz "tam oldu" diyemiyorum çünkü her geçen gün yeni bir şey öğreniyorsunuz