Kick platformunda abonelik vergilendirme nasıl?

erdoğan.06

Decapat
Daha fazla  
Kick platformunda canlı yayın yapıyorum. 3-5 izleyicim var kemik denecek şekilde abonelik aktif ancak ben Stripe'ı kurmadım.
Kur abone olacağız diyorlar ama algısı vergisi nasıl oluyor bilmiyorum. Henüz kurmadım bilgi verecek varsa sevinirim. Zira hiç temiz bir bilgi bulamadım. Kimisi diyor belli bir ücrete kadar vergi olmaz kimisi 1 lira dahi olsa yüzde 15 stopaj vergisi verceksin kimisi diyor Bağ-Kur kimisi diyor influencer hesabı açıcaksın bankadan.
Bilenler bilgilendirirse sevinirim.

Şöyle ki eğer banka üzerinden ben yayıncıyım dersen, kazandığın paranın vergisini o şekilde verebiliyorsun. Direkt banka üzerinden vergiyi kesiyor yani. Fakat bir arkadaşım bu şekilde yaptı ve 2 yıldır o şekilde yapıyordu. 1 ay önce kadar 2 yıllık bağ kur cezası çıkardılar. 100 küsur bin TL ödeme yapması gerekti. İzleyicisi öyle çok yüksek değil 30-40 Max.

Yok ben onu yapmayacağım dersen ya şirket kurup vergini düzgün şekilde verebilirsin. Belki genç girişimciden filan da faydalanırsın ya da hiç bildirmeden vergi vermez şekilde kullanabilirsin. Çok nadir yakalanan var ama yakalanırsan da onun da vergi cezası çıkar tabii ki.

Bağ-Kur'dan kaçış yok o zaman çok saçma 100 bin lira kazanmış mıdır ki arkadaşınız sanmıyorum ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…