Kıl dönmesinin ameliyatsız yöntemi var mı?

Ameliyatsız çözümleri de var. Gördüğünüz ameliyatların büyük kesi vs olduğuna bakmayın, uyuşturularak yapılan oldukça rutin, kolay bir operasyon zaten. Kendinizi korkutmayın, ameliyat bile olsanız çok kısa sürede kendinize geleceğiniz, varlığını unutacağınız ufak bir operasyon geçirmiş olacaksınız sadece.

Utanmaya da gerek yok. "Kıl dönmesi = Hijyenik olmayan, pis insan" gibi bir durum yok. Kıl yapısı, terleme miktarı, hayat şartları vs birçok faktörün yanında şans da işin içinde. Günün sonunda bu bir hastalık, herkesin başına gelebilir, çözümü de kolay.

Geçmiş olsun.

Aileme haber verdim. Yakında doktora gideceğim, daha net bir cevap alırım. Ama bana tuhaf geliyor. Bir başka konuda görmüştüm: vücut kılı yabancı madde sanıp kan ile dışarı atmaya çalışıyormuş.

Korkmanıza gerek yok. Bende 16 yaşındayım, bundan 9 ay önce fistül ameliyatı oldum. kıl dönmesi ile hemen hemen aynı şeyler denilebilir galiba. Bende ilk başta açılan o büyük kesitlerden ve narkoz etkisinden korkuyordum. İlk ameliyatım gayet rahat geçti, genel anestezi sonrası ameliyatım gerçekleşti ve uyanma odasında bir anda gözlerimi açtım. Hayli ile kalçam biraz ağrıyordu. Anesteziden de korktuğunuzu düşünüyorum. Düşünüldüğü gibi bir şey değil. Akşam uyuyup sabah uyanmak gibi, tıpa tıp aynı. Müsibetler paylaşılınca azalırmış gibisinden bir söz hatırlıyorum Umarım yazdıklarım faydalı olmuştur. Emin olun korkulacak hiç bir şey yok. Ameliyat süreci ile sormak istediğin soruları sorabilirsin. Selametle.

Cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Benim korkumun sebebi daha önce olduğum ameliyat.(Varikosel) Onda çok acı çekmiştim. O yüzden korkuyorum. Bir de kıl dönmesinde vücudun açtığı delik sayısı artacak diye de korkuyorum. Yazılılar yüzünden hastaneye de gidemiyorum. Elazığ'da randevu almaya çalıştığımda sürekli yazılı tarihine geliyor. Daha kötü ilerlemesinden korkuyorum. Surekli kan gelmesi de korkunun parçası.

Oldukça basit bir ameliyat. Niye bu kadar apseyle uğraştım keşke daha önce gitseydim diyeceksin. Önemli olan ameliyat sonrası. Hiç bir şey olmamış gibi hissedeceğin için gerekenden önce dinlenmeyi bırakırsan nüksetme ihtimali yüksek. Bir hafta mümkün oldukça yüz üstü yatıp, sıvı ile beslenip dinleneceksin. Geciktirdiğin her gün boşa çektiğin çile , niye bundan korkup kaçtım mallıkmış diyeceksin.

Şahsen ben hiç acı çekmemiştim. Sizin de acı çekeceğinizi düşünmüyorum. Kıl dönmesi basit bir ameliyat olarak nitelendiriliyor. Acısız bir ameliyat deneyimi olacağından emin olabilirsiniz. İnanın korkmanıza hiç ama hiç gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…