Kıllı mı daha sağlıklı kılsız mı?

Makaleler
1
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi sağlık açısından her yerde bulunan kılları düşünerek sizce kıllı mı kılsız mı?

Kıllar sayesinde vücut ısı dengesi korunuyor diye biliyorum. Yine de çok önemli bir şey değildir bence. Büyük ihtimalle estetik açıdan kılları kesmenin zararı da yoktur faydası da.

Tabii bölgeden bölgeye değişiyor ben genel olarak vücut kılları için bahsettim yoksa saç ve sakal gibi gerekli yerlerde olması lazım.

Kıllar sayesinde vücut ısı dengesi korunuyor diye biliyorum. Yine de çok önemli bir şey değildir bence. Büyük ihtimalle estetik açıdan kılları kesmenin zararı da yoktur faydası da.
Estetik açıdan iyi olur evet bir de nemli bölgelerde çok terletiyor kıllar kesmek daha faydalı oluyor bazen.

Sağlık açısından düzenli temizlik yapılmıyorsa kılsız olması daha iyi tahminim çünkü kıllar daha fazla mikrop tutabiliyor olsa gerek. Koku yapması da daha kolay oluyordur sonuçta. Koltuk altı mesela. Ama yabancılar genelde bizim kadar traş etmiyorlar. Gerçi onlarda taharet musluğu bile olmayabiliyor

Katılıyorum biz bu konuda daha bakımlıyız onlara kıyasla Koku yazın çok kötü oluyor kıl durumunda koltuk altı gibi, genel olarak hijyen bakımından kılsız daha mantıklı gibi.

Kıldan kastığınız vücut kılları ise kesmek iyi olur, ama sakal bıyıktan bahsediyorsanız kişiden kişiye değişir, ben bıyığımı kesiyorum ama sakal yakıştığı için çok ellemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…