Kilo nasıl verilebilir?

SenpaiKangal

Picopat
Selam dostlar. Öncelikle bilgileri vereyim. Yaşım 17 boyum 168 kilom ise 91-92 gibi bir şey spora başlamak kilo vermek istiyorum ama ailem spora gitmeme birazcık soğuk bakıyor. Kilo veremiyorum günde 4-5 öğün yemek yiyorum artık bıktım hiçbir kızla konuşamıyorum kendimden utanıyorum kilo vermek istiyorum kısaca yardımcı olur musunuz? Neler yapsam etkili olur? Ailemden görmediğim desteği Technopat kullanıcılarından göreceğime inanıyorum. Taktiklerinizi bekliyorum iyi gunler.

Dostum öncelikle merhabalar, üniversiteye hazırlandığım dönemde 69 kilodan 97 kiloya kadar çıkmış bir arkadaşın olarak konuşuyorum. Boyum da 172. Akşamları saat 6 dan sonra yemek yemeyerek ve hayatından abur cuburu çıkartarak birkaç ayda istediğin düzene ulaşacağını düşünüyorum ben zamanında bunu yaparak 2 ayda 73 74 kilolara geri düşmüştüm ve tabi günlük 8-10 bin adım da atıyordum bunun için. Akşamları acıktığında maden suyuna ve meyvelere abartmayacak şekilde yönelebilirsin son olarak da nasıl başlarsan öyle gider bunu unutma başarılar...

Kalori Açığı ve Aralıklı oruç diyeti. Sadece saat 12 ve akşam saat 6'da 1 öğün yemek yiyin. Tatlı asla yemeyin.
Tatlı asla haricinde katılıyorum. Porsiyon kontrolü yapıldığı müddetçe abur cubur tüketmenin, tatlı tüketmenin kilo vermeye engel olduğunu sanmıyorum. Arkadaşın amacının çok düşük yağ oranları olduğunu da sanmıyorum. Sürdülebilirlik, daha hızlı kilo vermeye çalışmaktan önemli bence.

Tatlı asla haricinde katılıyorum. Porsiyon kontrolü yapıldığı müddetçe abur cubur tüketmenin, tatlı tüketmenin kilo vermeye engel olduğunu sanmıyorum.
Bunu söylerken tecrübeyle konuşuyorum. 90 kiloydum. 4-5 ay civarında 15 kilo verdim. Ara ara şınav çekiyordum. Hepsi bu. Aralıklı oruç yaparak kilo verdim. Ara ara aburcubur da yedim, tatlı da yedim. Kilo veriliyor yani.

Sağlıklı tatlılar tüketilebilir. Ben aşırı kalorisi olan tatlılardan bahsediyorum daha çok.

Sağlıklı tatlılar tüketilebilir. Ben aşırı kalorisi olan tatlılardan bahsediyorum daha çok.
Dediğim gibi porsiyon kontrolüyle bir sorun olacağını sanmıyorum. "Arada bir pasta yedim eyvah diyet bozuldu. Pasta yedim eyvah nasıl kilo vereceğim?" gibi şeylere gerek olmadığını söylüyorum. Sürdürülebilirlikten kastım da bu zaten. Bir şeyleri komple hayattan çıkarmak yerine daha az tüketmek yeterli gelir bence. Günlük kalori ihtiyacınının altında kaldığın müddetçe sıkıntı olmamalı. Hatta bazen 2-3 haftada bir günlük kalori ihtiyacının üstüne çok fazla olmadıkça çıkmanında bir zararı olmadığını düşünüyorum kilo vermeye. Bu tarz aşırı kalorili şeyler az ve yüksek aralıklarla tüketildiğinde o kadar problematik değiller.

Uzun yol yürüyüşleri yapmaya çalış. Ve "tam yağlı" gıda yerine "yarım yağlı, az yağlı" gıdalar tüketebilirsin. Bir de sabahları kalktığında limonlu su içebilirsin yağ yakmana yardımcı olur. Bence 91-92 kilo gayet iyi ama 80'e kadar düşebilirsiniz. Aç yatmalısın bir de aç karnına yürüyüş yapmalısın. Spor olayınıda abartmanıza gerek yok bende sadece yürüyüş yaparak bir de diyet listeme yarım yamalak uyarak 1 ayda 5 kilo vermiştim. Aslında kilo vermek düşünülen gibi zor bir şey değil. Tabii en önemliside en az 2.5 litre su içmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…