Çok almıyor. 2200-2100 civarı kâfi. Çok düşürmek gereksiz.
Vallahi en iyisini yapıyorsun hocam. Kardiyo hem kalbe yararlı hem de bacakların gelişir.
Senin deneyimlerin herkes için geçerli değil.Yürüyüş yapıp ve yarı yarıya kalori kısmama rağmen çok zor kilo verdim.
Tabii ki bunu söylemen iyi oldu. Ben bu şekilde sonuç alabildim. Tavsiye olarak da böyle öneriyorum. Deneyimlerimizi aktarıyoruz aslında. Burada öneri verdiğimiz için kesin şu şöyle olur demek doğru değil. Uzman birinden destek alırsa daha iyi olur.Senin deneyimlerin herkes için geçerli değil.
Merhaba arkadaşlar. Yaşım 18 kilom 75 boyum 1.74 2 gündür güzel beslenmeye çalışıyorum. Sabahları 2 tane yumurta çayımı şekersiz içiyorum şekeri tamamen kestim yani meyve yiyorum şeker ihtiyaçımı gideriyor. Her gün 1 saat yürüyüş yapıyorum ve okula gittiğim için sabahları bayağı yürüyüş yapıyorum. Evde spor yapmak istiyorum ama aletlerim daha yok alacağım egzersiz olarak neler önerirsiniz hangis? Hareket daha çok yağ yakar kalori hesapladığımda 2500 dedi ortalama olarak bende 2300 kalori yiyorum ve akşam yemeğinde annem malum yemek yapıyor. Sıkıntı olur mu? Yesem ondan sonra zaten egzersiz yapıyorum. Neler önerirsiniz?
1 kilo yağ vermek için 7700 kalori açığı gerekiyor. Yani 400 kalori açığı veriyorsan yaklaşık 20 günde 1 kilo yağ verirsin. Az diye düşünme sürecin içinde bununla beraber su da atacaksın. Istersen kalori açığını 500'e de çıkarabilirsin ama bunun üstüne çıkmaya gerek yok. Bu arada 2500 kalori dediğin kalori açığı verilmiş hali mi yoksa kilo koruma kalorisi mi?3 ay içinde ortalama ne kadar kilo veririm hocam böyle giderse şekersiz olarak ve ekmeğide kestim.
Kesinlikle arka bacaklarım çok yanıyor ama çok iyi hissediyorum.
3 ay içinde ortalama ne kadar kilo veririm hocam böyle giderse şekersiz olarak ve ekmeğide kestim.
Kesinlikle arka bacaklarım çok yanıyor ama çok iyi hissediyorum.
1.5 ay diyet yaptım 188 boyum var 101 kgden 93 kgye düştüm rutinim şu şekildeydi.
Sabah 3 h. Yumurta, peynir ve 3 dilim ekmek.
Öğlen atlıyordum işte alışkanlık olmuştu bazen kahvaltıyı bile yapmadığım oluyordu.
Akşam evde ne yemek yapılmışsa 1'er tabak misal çok güzel bir mantıyı bile 2. tabağını yememiştim.
Bu süreçte aburbucur nadir yedim.
Bu şekilde bayağı bir kilo verdim bu süreçte sporda yapmadım işe arabayla gidiyordum yürümedim yani.
Sana önerim 3 öğün yemeğini normal olacak şekilde kesinlikle ye ki halsiz kalma. Aburcuburu yeme. Sporun diyette etkin bir rol aldığını düşünen biri değilim dağ bayır koşmak yerine vücudunu geliştir. Protein ağırlıklı da beslenmen lazım biraz.
Bu şekilde 3 ayda rahat 5-6 kilo verip iş görür bir vucüt alabileceğini düşünüyorum. Aşırı kilo verdiğim süreçte oldu inan o da iyi değil.
Sıkıntı kalorinin yarıya kısılması zaten.Kilosuna göre ben pek öyle demezdim. Yürüyüş yapıp ve yarı yarıya kalori kısmama rağmen çok zor kilo verdim.
Bende sabahları 2 yumurta yiyorum, peynir ve kebek ekmekiği yiyorum 3-4 dilim öğlenliyin salatalık, peynir, zeytin, kebek ve yanına su içiyorum genellikle akşam yemeği annem yapıyor yiyorum et, tavuk, sulu patates, nohurt vb 1 tabak yemeye dikkat ediyorum orada da tabii 2-3 dilim kebek yiyorum ve yanına ayran ya da su içmeye dikkat ediyorum ve her gün en az 1 saat yürüyüş yapıyorum eve geldiğimde egzersiz yapıyorum yani kısaca kilom o kadar olmasa da boydan dolayı birazcık çok gösteriyor gıdığımdan en çok rahatsız oluyorum 2 gündür şeker yemiyorum ve şeker ihtiyacamı bolca elma, muz gibi meyvelerden alıyorum yavaş yavaş alışıyorum çayı da şekersiz içiyorum bugün ya da yarın dambil alacağım ğöğüs ve kol çalışmak istiyorum en çok da.
Bende dambılda var da evde sürekli aksatıyorum. Spor salonuna gitme şansın varsa onu denemeni öneririm. Daha iyi ve daha etkin olacaktır.