Herkesin bünyesi farklıdır ve verebileceğiniz tavsiye bana uymayabilir bunun farkındayım fakat gerçekten bir çıkmazın içindeyim. 24 yaşındayım boy 182 kilo 94. son 3 aydır diyetisyene gidiyorum ve bir türlü istediğim sonuca ulaşamıyorum. Yağ oranım çok yüksek (%27 civarında), bu üç ayda 2000 ve 1800 kalorilik diyetler denedik ve gerçekten çok minimal sonuçlar alabildik. Minimal diyorum çünkü bu kalorileri alırken sabahları spor salonu akşamları boksa gitmeli inanılmaz yoğun bir spor programım vardı yani haftada neredeyse 3 gün boks, 3-4 gün de spor salonuna gittim ve bu kadar düşük kaloriler almama rağmen haftada 500 gram yağ gidiyordu. 2 hafta önce gerçekten ne yapacağımı bilemedim ve 1500 kaloriye kadar düştüm ve evdeki tartıda 3 kilo verdiğimi gördüm ama diyetisyenime gittiğimde baktık ki 3 kilonun sadece 100 gramı yağ
kalanı su ve kas. Bu 1500 kaloriyi alırken her gün minimum 120 gram protein aldım ve sporum eskisi kadar yoğun olmasa da haftada 4-5 gün spor salonuna gittim. Diyetisyen de şaşkın ben de. Cidden neden böyle oluyor anlam veremiyorum.
Yediğim içtiğim her şeyi FatSecret uygulamasından takip ettim şu iki haftada ama sonuç ortada. Bana bir akıl verin çünkü gerçekten kaybetmek üzereyim. Diyetsiyen vücuda şok etkisi yaratmak için bir diyet listesi önerdi, listenin iki partı var; ilk üç gün hayvansal gıdalardan yaklaşık 1400 kalori ve 100 gram protein var kalan üç gün sadece bitkisel besinler (ki tahmin edersiniz proteini de az 30-40 gram, son üç gün biraz daha karbonhidrat ağırlıklı). Bu sadece 6 günlük bir program ve şok etkisi yaratır falan dedi ama zaten bayağı bir kas kaybettim bunu da yaparsam sanki ekstra kaybedeceğim korkusu var ve gerçekten bilmiyorum ne yapmam lazım.