Kilo verme ve vücut geliştirme

Slarex

Centipat
Herkese merhaba. İsmim Talha, 15 yaşındayım. Boyum 194 ve kilom 113. kilo verip vücut geliştirmek istiyorum. Fakat kilo veremiyorum, tam diyete başlayacakken başıma olumsuz bir olay geliyor, moralim bozuluyor ya da başka sıkıntılar çıkıyor. Nasıl kilo verebilirim? Vücut çalışmak için çok erken olduğunu söyleyenler olmuştu ama bence erken değil. Siz ne düşünüyorsunuz? (Bu yaşta bu boyda olmam inandırıcı değil, biliyorum. Bütün ailem uzun olduğu için böyleyim.) İyi akşamlar.

Dostum öncelikle iyi geceler. Gece yemek yiyorsan akşam saat 7'den sonra yemeyi kesmelisin. Düzenli bir şekilde yatmalı ve uykunu iyi almalısın. Evde spor yapabilirsin. İnternette hareketler var. Fakat spordan önce biraz iştahı azaltmalısın bence dediklerimi yaparak. Ev yemeklerinden kıs demiyorum. Sadece gece yeme, düzenli, uyu ve bol su iç.

Spor hocasına gidip egzersiz listesi oradan da diyetisyene gidip diyet listesi alıp belirli aralıklarla kontrol randevusuna gitmen lazım. İnsanlar boş yere okulunu okumuyor bu işin, kulaktan dolma bilgilerle olmaz.

Bu anlattığınız içinde sorunlu olan kısım düzenli uyku ve iştah bunlara çözüm bulmaya çalışacağım değerli görüşünüz için teşekkür ederim.
Spor hocasına gidip egzersiz listesi oradan da diyetisyene gidip diyet listesi alıp belirli aralıklarla kontrol randevusuna gitmen lazım. İnsanlar boş yere okulunu okumuyor bu işin, kulaktan dolma bilgilerle olmaz.
Dediğiniz gibi yapmak tek çare sanırım teşekkürler.

Hocam iştah bir sorun değil. Mesela ev yemeklerini yiyin sıkıntı yok. Fakat abur cubur kola cips vs. tüketmeyin. Yemeklerde aldığınız kalorileri de vermeye çalışın. Ben teşekkür ediyorum

Bu tarz cevapları buralarda aramamalısın, diyet yapmak kendi başına çözüm değildir bir anlık gaza gelip diyete girmenin sürekliliği yoktur. Önce makro besinleri saymayı öğrenmelisin bu da zaten kilo vermenin ilk adımıdır bu süreci hızlandırmak için da vucüt ağırlığınla evde antrenmanlar yapabilirsin. Unutma kaslar çalışırken büyük miktarda enerji harcarlar bunu diyetinin lehine kullanmak senin elinde.

Vücut geliştirmemin sebebi aynaya bakınca utanmam. Çok teşekkürler, önerinizi kesinlikle dikkate alacağım.q

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…