Kilo vermede püf noktalar nelerdir?

Siz kendi dik doğrunuzla devam edin. Kötü dayanağım hala geçerli.
Dayanağın yok. Ne dayanağı? Dayanak falan paylaşmadın. Bir iddia attın ortaya. Sonra 4 tane kaynak attın. 2si keto, biri beslenme genel araştırması ki IF'ten bahsetmiyor, diğeri de IF'i sağlıklı buluyor. Ne dayanağı?
Sizin iddaanız daha büyük Bu sadece bana kafa tutulması ve kendinizi haklı çıkarmaya çalışmaktan başka bi amacının olmadığını düşünmekteyim.
Kendini bu kadar önemsemen komik. Derdim sana kafa tutmak değil, yada kendimi haklı çıkarmak. En başından IF'i öneren ben değilim. Fakat IF zararlı diye iddia atan sensin ortaya.

41 KİLO verdim. 7 ayda,diyetisyen ile. Yok şu diyetmiş,yok bu diyetmiş. Başına bela açar. Beklenmedik alt yapın vardır,hastalığın çıkar. Bitirir.. Vücud dengen ile çok oynar taktik bir hata. O yüzden diyetisyene git. Diyetisyen ile spor yaptım

Aynen, ben kahkahalara boğmuşumdur. Kendi attığı kaynağı okuyamayan sen değil.

Diğer arkadaşa gelicek olursam sidik yarışında benimle, dediklerimi söylüyor IF'i öneren ben değilim diye de yan çizilmesi cabası.
Bkz;

Bakalım ben aralıklı oruca nerede dahil olmuşum?

Sidik yarışı gibi üslupsuz iddiana da gelecek olursam; hayır, ben böyle bir şey peşinde değilim. Sen yanlış bilgi veriyorsun ve ben bunun karşısındayım. Benim umurumda değil senin ne okuduğun, ne yaptığın, ne tavsiye verdiğin. IF kesinlikle zararlı ve kesinlikle işe yaramaz diyen sensin. Bu yanlış. Direkt yanlış bilgi. Başka bir şey değil. Ha olurda bu olgunluğa erişirsen -umuyorum ki üniversiteden mezun olmadan erişirsin- tekrar gel, tartışalım. Ama bu sefer dikkatli ol da tartıştığımız şey üzerine araştırma paylaş.

Son düzenleme:
Kanka inan bana sadece komedi. Üslup olarak deyim kullandım neresi üslupsuz anlayamadım. Yine de hani olgunluk seviyesine senin karar vermen komediden başka bir şey değil. Ketojenik diyet ve IF arası da uzak konuların olmadığını söyleyebilirim. Verdiğin iki satır cümleyle de beni çürütmüş değilsin. Örnek olsun diye paylaştığım, sadece incelediğim ve okuduğum bir kaç makalenin de araştırma paylaşma muhabbetine girebilceğini sanmıyorum. Ketojenik diyetin de yararının dokunduğu alanlar olduğunu söylesem şuan vay efendim öyle böyle. Yine de üzgünüm ki üslupsuz olarak konuyu gerçekten okumadığını, anlamadığını ve anlayamayacak olduğunun kanaatindeyim. Anlayacak "olgunluğa" veya kapasiteye eriştiğin zaman dediğin gibi detaylı konuşulur.

SIz istediniz ben tekrarlıyorum. Aksi kanıtlanana kadar taşıdığı riskler göz önünde bulundurularak IF'in herhangi şekilde yaramadığını ve kötü olduğunu düşünüyorum. Hele ki herhangi bir diyette olduğu gibi Diyetisyen gözetimi ve bilgilendirilmesi olmadığı sürece zaten uygulanabilir diyetler değiller bu yüzden kötüler.

Belirtmişim yukarıda iyi ya da kötü olduğu belli değil diye. Kötü olduğunu, savunmamı, sebeplerimle söyledim. Ki elimizdeki bu verilerle benim dediğimi de çürütemeyip, evet ya da hayır diyemeyeceğine göre en azından şimdilik. Haklı çıkıyorum.

Hocam devlet hastanelerinde iki farklı diyetisyene göründüm. 182 boy 150 kiloyum. kalori ihtiyacın 3.5-4k diyorlar. Ve bol bol ekmek yazıyorlar. Neredeyse günde 2 ekmek yedirecekler. Bu şekilde kilo verilirmi?

Aksi kanıtlanmış zaten. Attığım araştırmayı okusana. Makale değil, araştırma attım. Veriler var orada. Haklı falan çıkmıyorsun. Risklerden bahsediyorsun ama bu riskleri belirten bir makale ve araştırma atmadın. Tamamen öznel yorumlarla hareket ediyorsun ve bu çok anlamsız.

Ki kendinle bu kadar rahat celisebilmen çok üzücü. Gerçekten. Kesinlikle zararlıdan, iyi yada kötü olduğu belli değile geldik, gelişme var en azından. Olur, öğrenme potansiyelin var diyelim buna. Son mesajımdi bu sana. Hata yaptığını kabul etmekten bu kadar uzak bir insana daha fazla bir sey açıklamak anlamsız. Rica ederim bir daha kanıtlanmıştır vesaire demeden önce gerçekten kanitlandigindan emin ol.

Son düzenleme:
Hocam devlet hastanelerinde iki farklı diyetisyene göründüm. 182 boy 150 kiloyum. kalori ihtiyacın 3.5-4k diyorlar. Ve bol bol ekmek yazıyorlar. Neredeyse günde 2 ekmek yedirecekler. Bu şekilde kilo verilirmi?
Vücudunuz laktoz adı verilen süt şekerini kolaylıkla sindiremiyorsa, gaz, karın ağrısı ve şişkinliğe neden olabilir. Bu yüzden ekmek çok tavsiye edilmesi iyi bir şey değil. Çünkü vücuddan şişkinliğin inmesi ortalama 1 ve 2 gün sürebilir. Max sana tavsiye etmesi,sabah kahvaltısında 2 adet ince dilim,tam tahıllı dilim ekmektir. Onun haricin de,ben özel diyetisyene gittim. Aylık 500 TL ödedim. Ayda 4 kez kontrole gittim,her hafta yani. Dedim bana sakın ekmek yazma. 12 aydır 1 dilim ekmek yemişliğim yok.. Şişkinlikte yok. Miss gibi. Ancak diyetisyen aylık 500 TL uygunken,günlük gramaj protein vereceği için,asıl para eden odur. Haftalık ortalama 1k olur yemek gideri.. Maalesef bu iş tuzlu.

Evet hocam ekmek yenmemek daha mantıklı geliyor banada. Lisedeyken 6 ayda 30 kilo vermiştim. Müthiş azim içindeydim. Sabah bir dilim ekmek tok tutsun diye biraz kahvaltılık ne varsa artık. Şekerli içecek neredeyse sıfır. Kola sıfır . Şeker sıfır. Akşam yemeği ne varsa azaltılmış porsiyonla tükettim. Annemden diyet yemeği yap dediğimi hatırlamıyorum. Hatta protein az alıyordum ama yaşın verdiği hormonal yükseklik gereği ufaktan kaslanmıştım 6 ay sonunda.

Bak ben 41 kilo verdim. Sabah yumurtalı yulaf,çay (şekersiz) 4 adet hindi salam yiyorum. Gündüz 150 gram (spor varken) yokken (120 gram) protein alıyorum. Yanına 6 kaşık pilav yiyorum. Hemen onun yanına bol yeşillik. İçecek full su ve günde 2 adet sade soda. Baktım büyük abdest sorunu var,yeşil çayı yapıştırıyorum. Akşam bir tabak mercimek,çorba vs. Akşam 7-8 max kapatıyorum. Su devam.. Gece yatağa aç giriyorum. Haftanın sabit 3 günü kardiyo ve ağırlık çalışıyorum. Şu an adonis kemiği gözükmeye başladı mesela. Ekmeğin tadını unuttum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…