Kilo vermek için diyet listesi nasıl hazırlanır?

MehmetByzt

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7 240 Ekran Kartı, i5 650 İşlemci
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. 171-172 boyunda 82-85 kilo arasıyım. Okullar açılana kadar 75 kiloya düşmek için diyet yapmak istiyorum. Kendime diyet listesi hazırlamam lazım nereden hazırlayabilirim? Gün içinde artık çok az yemek yiyorum çok fazla su içiyorum. Sabah kahvaltısı yapıyorum (1 yumurta ve tırnaklı ekmek ile). Neredeyse gün içinde salatalık ve domates dışında bir şey yiyemiyorum çünkü çok sıcak. Bu durum kas kaybına yol açar mı? Şu anda derim ciddi anlamda soyuluyor ama bunun kullandığım sivilce ilacı yüzünden olduğunu düşünüyorum. (Aknetrat, 40mg). Ayrıca Spor salonuna gidemiyorum çünkü şehir merkezine oldukça uzağım. YouTube'dan ayrıca günlük kalori yakma videosu izliyorum. (8 dakikada 1500 kalori). Yeterli mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam senin yapacağın en büyük hata ağırlık antrenmanı yapmayıp kaloriyı çok fazla kısıp vereceğin kilodur. O kilo tamamen kas kaybı olur yağdan kaybetmezsin. 35 kilo vermiş biri olarak söylüyorum bu yağ yakma olayı çok basit: Günlük kalori ihtiyacını hesapla TDE Calculatorden hesaplayabilirsin. Oradaki kalori miktarından sadece 300-400 falan kıs fazla kısarsan kas kaybı kaçınılmaz oluyor. Kardiyo sana çok önemli gibi geliyor ama çok çok önemli değil. Yağ yakmak için asıl önemli olan ağırlık antrenmanı. Tabii yanında hafif tempoda kardiyolar yapabilirsin. Şunuda ekleyeyim illa sağlıklı besleneyim diye bir şart yok örneğin zayıflamak istiyorsun günlük ihtiyacın 3000 ise 2500 kalori hamburgerden pizzadan bile alsan gene o kiloyu verirsin. Tabii öyle yap demiyorum ama kendini çok sıkma ki kalıcı bir şekilde kilo verebilesin. Okul başlayana kadar verebileceğin en sağlıklı kilo miktarı 8-10 kilo arası. Ne kadar yavaş verirsen o kadar sağlıklı, kalıcı olur.

Umarım yardımcı olmuşumdur bende bu yollardan geçtim çünkü. %28 yağ oranından %13 e kadar indim

Tamamdır çok teşekkür ederim.

Bu forumda gördüğüm en güzel açıklamayı yapmış.
Extra bir bilgi, günlük ihtiyacın olacak kaloriyi parçalı al. Yeşil kullanımına dikkat et. Liflere dikkat et (elmayı kabuklu yemek gibi). "sıvı tüketin" ifadesinin karşılığı mineral madde ağırlıklı ağır su'dur. Ne ayran - ne kola - ne de çay değildir.

Şekeri meyvelerden, günlük tuz ihtiyacınız bir dilim ekmek içerisinde yeterli miktarda var.

Sizin dediğiniz gibi günlük 400 açık vermek mantıklı. 2218 gibi bir şey çıkıyor. 1800 kalorilik bir diyet listesi nerden hazırlayabilirim? Yapay zeka yardımcı olur mu?

Şekerli ve karbonhidratlı yiyecekleri olabildiğince az tüketin. Kola içiyorsanız tamamen bırakın, çok fazla şeker içeriyor.
Evet 1 haftadır şeker tüketimim çok az seviyede. Kola içmiyorum, belki meyve suyu içerim o kadar.

Peki kendi vücut ağırlığını kullanarak yaptığım antremanlar destek çıkar mı?

@MehmetByzt, ben de 20 gündür kola içmiyorum ve şeker tüketimini azaltmak, çok iyi oldu. Üçü bir arada kahve içiyordum, mecburen onu da bırakıyorum. Çayı şekersiz içiyorum, kahve olarak da ikisi bir arada içeceğim.

Sizin dediğiniz gibi günlük 400 açık vermek mantıklı. 2218 gibi bir şey çıkıyor. 1800 kalorilik bir diyet listesi nerden hazırlayabilirim? Yapay zeka yardımcı olur mu?
Hocam emin ol diyet listesine gerek yok. Yiyeceğin şeylerin kaç kalori olduğunu hesapla ve 1800 den yukarıya çıkmamaya çalış bu kadar. Ama illa diyorsan hazırlayacağım yardımcı olurum sana
Çıkar tabii ki. Hedef hacimlenmek değil kas kütleni korumak

Ek olarakta aldığın kalorinin çoğunu protein olarak almaya çalış.

Tamamdır deneyeceğim. Yardımcı olabilirseniz çok güzel olur çünkü acemiyim baya bu konularda . Discord filan varsa yazabilirim.

Evet, bende şekeri bıraktığımdan beri daha motive ve enerjiğim.

Tamamdır deneyeceğim. Yardımcı olabilirseniz çok güzel olur çünkü acemiyim baya bu konularda . Discord filan varsa yazabilirim.
Direkt kafadan diyet listesi yapayım sana: Sabah kahvaltıda 2 buğday ekmeği ye normal kahvaltını yap
ve 2 yumurta.
Öğle yemeği yemeni tavsiye etmem ama illa yiyeceğim diyorsan çorba ve 1 buğday ekmeği yiyebilirsin.
Öğle yemeği yemediğin senaryoda ise ara öğünlerdede kuruyemiş, yoğurt, meyve gibi canın hangisini istiyorsa tüketebilirsin. Akşam yemeğinde tavuk, bol salata, çorba ve gene ekmek olarak 1 buğday ekmeği yiyebilirsin. Bunların yanında ara öğünlerde yeşil çay içebilirsin. Günde 2 yeşil çay içmek metabolizmanın hızlanmasında baya etkili oluyor.

Ek olarak akşam yemeğinde illa tavuk et falan arama. Evde ne varsa az porsiyon olacak şekilde yiyebilirsin. Miktar önemli. Ama genede bol bol protein yemeye çalış hocam. Haşlanmış tavuk göğsü ve basmati pilav ikilisi çok sağlamdır. Doyurur ve kalorisi de az

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…