Kilo vermek için nasıl bir yol izlenmeli?

Bir iki video izledim fakat yüzde yüz aydınlanmadım. O videolar daha çok fitness tecrübesi olan kişiler içindi yani halihazırda olan kası koruyup yağ yakmaktı fakat benim hatrı sayılır bir kas kütlem yok. Güncel olarak 107 kiloyum boyum 1.81. Yağ yakarken nasıl bir yandan kas inşa edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardiyoya çok abanmamanı tavsiye ederim. Olması gerektiği gibi bodybuilding yapıp beslenmene dikkat etsen yeterli olur. Aslında önemli olan dengeli ve temiz beslenmek. Bir de bunları fiziksel aktivitelerle temellendirmek.

Kalori hesabı ile yaşayıp, günlük belirli bir kalori açığı yaratarak ilerlemen gerek. Diyet listeni GPT'ye yaptırabilirsin (hesap kitabını yaparak bilgilendiriyor).

Huawei band 10 al, eve koşu bandı ve dumbell al. Bunu yapacak bütçen var mı yaklaşık 8k falan gerekir. Band 10 ile kalori takibi ve spor takibi yap, koşu bandında kardiyo yap, dambılla kas kütleni koru. Eğer çıkarsa bütçe 1400 liraya da huawei akıllı tartı al. Bunlarla çok sistematik kilo verebilirsin. Ben 100 kilodan 85'e düştüm 3 ayda. Ben dışarıda spor yapınca hasta oluyorum , sende böyle bir sorun yoksa spor salonuna da yazılabilirsin.

1-kalori açığı,
2- 4/5 günlük düzenli antrenman. Mümkünse bir bölge haftada 2 defa çalışacak şekilde dizayn edilmeli ve rpe değerlerine göre bir antrenman programı yapılmalı.
3- ek takviyelerden kreatin öneririm bu sürede katkısı çok olur. Faydalarına internetten bakabilirsin.
4- her gün minimum 8-10k olacak şekilde adım atılmalı. Bir şekilde tamamlamalısın.
5- akşam 7-8'den sonra yemeği kesmelisin. Katkı maddeli şekerlerden uzak durmalı şeker yerine meyveden alabilirsin. Günde 1 muz gibi.
6- günlük alman gereken protein miktarının yarısından fazlasını alman gerekiyor.
7-beyaz ekmekten uzak dur. Tam buğdaya geç. Gluten hassasiyetin varsa glutensiz tüketebilirsin.
8-haftada 2 defa kahvaltıyı kes. Akşam 8'den öğlen 12'ye kadar bedene izin ver.
9-su içmeyi unutma ortalama bir insan 2LT tüketir spor yapan biri de 3-4 litreleri bulur.
10- sofrada aşırı beslenmekten kaçın. Tıkabasa değil hafif aç kalk. Ara öğünlerle destekle. Ara öğün derken bir avuç badem ya da yoğurt, yulaf ve meyve parçaları gibi aparatifler olabilir ama abartmadan. Tabi bir avuç badem yedin akşam bir avuç daha yiyemezsin çünkü besin ve yağ değerleri çok yüksek kilo alınıma sebep olur onun yerine yağsız aparatifler tercih edebilirsin.
11- UYKU. Günde minümüm 6-8 saat arası uyuyabilmelisin. Vücut uyku sırasında hem yağ yakar hemde recovery yapar. O yüzden uykunu gece 12'yi geçmeyecek şekilde inşa etmelisin.

Ben 185 boyundayım ve 4-5 ayda 97 kilodan 82ye indim. Hedeflediğim kiloda değilim ama beklediğimden çok hızlı oldu. Hocam fitnessa gidiyorum fakat kiloya etkisi aman aman değil. Sen spora gidip eve dönünce yemeğe abanırsan spor boşuna gider. Bu işin temeli az yemekten geçiyor. Yine de gidin fakat diyet de yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…