Kilo vermek için sadece 1000 kalori almak doğru mu?

Hakka

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben 16 yaşında bir erkeğim. Hayatım boyunca hep şişman oldum ve artık gına geldiği boy kilo endeksimi normale indirmeye karar verdim. Kilo endeksimi normale indirmek için 120Kg'dan 85Kg'a düşmem gerekiyor ve şu an 113 kiloyum. Bu kilo düşüşü için ise günlük 1000 kalori bile almıyor her gün kilometrelerce yürüyorum. İnternette bu denli düşük kalorinin sürdürülebilir olmadığını okudum fakat ben bu program ile acıkmıyorum ve canım bir şey çekmiyor. Peki istediğim kiloya düşene kadar bu program ile ilerlemek doğru mu? Yardımcı olursanız sevinirim. (internette yazana göre bu yaşlarda metabolizma hızlı çalıştığı için günlük açığım 2000 kaloriye kadar çıkıyormuş benim hesabıma göre)

Çevremden duyduğum veya bizzat şahit olduğum insanlar var ve hepsi hemen hemen günlük alması gereken kalorinin altında bir beslenme programı uyguladı ama bu programda karbonhidrat var sağlıklı yağlar var protein var bol lif var. Kilometrelerce yürümene de gerek yok mesela günlük 1 saat yürüsen dahi sana epey faydası var.

Sizin vücut bilgileriniz için günde 1000 kalori almak zararlıdır. Kilo verdirir, evet ama yanında birçok sağlık sorunu riskini de beraberinde getirir.

İşte bazı olumsuz yanları:
  • Hormonal denge olumsuz etkilenir
  • Kaslar olumsuz etkilenir
  • Psikolojiyi olumsuz etkiler
  • Fiziksel/zihinsel performansı olumsuz etkiler

1500-1600 kalori falan almalısınız 1000 kalori falan az iki türlüde zayıflarsınız ama 1000 kalori alırsaniz günde sağlık sorunlarına sebep olabilir ekmek ve şeker tüketmeyin ve spor yapın yan gelip yatmak işi daha da zorlaştırır kas yapın spor yapın yürüyüş yapın günde en az 16000 adım atın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bu kadar düşük kalorilere düşerseniz vücut kıtlık moduna girer normalde vereceğinizden çok çok az kilo verirsiniz. 500 kalori açığı verirseniz daha hızlı kilo verirsiniz hem daha sürdürülebilir olur. Unutmayın vücut dengeyi sever bu şekilde dengeyi bir anda değiştiren değişiklikler yapmamanız gerekiyor.

Dostum bende 16 yaşındayken 100 kilodan 78 kiloya düştüm ve ne spor salonuna gittim ne de diyet yaptım sadece her gün bu kardiyoyu uygula ve evin denize yakınsa yüz ilk başlarda zor gelebilir ama alışacaksın ve sabah uyandığında vakum egzersizi yap memelerin içinde her aklına geldiğinde şınav çek eğer hiç çekemiyorsan duvar şınavı dene sonra normal şınava geç sıvı alımını arttır gazlı içecek içme soda iç yağlı şeyler yeme hamuru kes protein almaktan korkma testosteronu arttırır o da metabolizmayı hızlandırır ve sağlıklı beslen ama kesinlikle çok acıkacak kadar yememezlik yapma ya da diyet deneme çünkü sadece az yiyerek kilo vermek kesinlikle sağlıksız o verdiğin kilolar yağ değil kas kütlen eğer kas kütleni yakıp yine de yağlı kalmaya devam edersen kız çocukları kadar güçsüz olursun ve vücudun çok çirkin görünür.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Peki yavaş yavaş gün gün mü arttırmalıyım günlük kaloriyi yoksa direkt 500 kalori açığına mı geçeyim.
Tavsiyeler için sağol fakat benim diyetimde yediğim şeyler sağlıklı şeyler zaten dondurulmuş gıdadan, Şekerden, Abur cuburdan kaçınıyorum. Kardiyo tavsiyelerini uygulayacağım.
Psikolojik olarak zorlanmıyorum fakat Hormonal denge ve Kas gelişimi hakkında bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim kaloriyi arttıracağım.

Çok önemli bir şeyi söylemeyi unutmuşum uyumadan hemen önce yapmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…