Kilo vermek için sıkı diyet önerisi

Dr. Who

Hectopat
Merhaba, sizlerden bir diyet programı istiyorum. Daha önce hiç diyet yapmadım. Sizlerden deneyimlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Amacım kilo vermek.

Merhaba, sizlerden bir diyet programı istiyorum. Daha önce hiç diyet yapmadım. Sizlerden deneyimlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Amacım kilo vermek.
Kilo? Boy? Yaş? Alerjin var mı? Hedef kilo ne? Ne kadar sürede vermek istiyorsun?

Burada birinin vereceği diyet programına muhtemelen maksimum bir hafta uyarsınız diyet programları kişiye göre özenle yapılır.

Öneri olarak spora başlamanızı öneririm eğer çok kiloluysanız bir salonda fitness eğer o kadar kilolu değilseniz boks falan da yapabilirsiniz ama aktif bir spor hayatınız olsun, ihtiyacınız olan kaloriyi öğrenin makrolarınızı öğrenin ve makro sayın, rafine şekeri hayatınızdan çıkarın, sağlık sorununuz yoksa günlük olarak tavsiye edilen miktarda kahve için, uyku düzeninizi ayarlayın, eğer gün içinde sık yemek yiyorsanız öğünleri aza düşürün akşamları bir şey yemeyin...

Kilo? Boy? Yaş? Alerjin var mı? Hedef kilo ne? Ne kadar sürede vermek istiyorsun?
Kilom şu anda 103 civarında boyum 1.86 bildiğim kadarıyla bir alerjim yok yani şu anda sınav senesindeyim fitness denemiştim ama sınav çalışma saatlerimi etkilediği için bırakmak zorunda kaldım. Süre olarak zaten önümüzde ramazan ayı var o zamana kadar kilo verebilirsem iyi olur.

Mezun musunuz?

Yok hocam mezun değilim

Hocam spor konusunda ve yiyeceklerin besin değerleri hakkında çok haklısıniz ama işte şu an önümde duran okul yükü yüzünden bunları gerçeklestiremiyorum.

Yok hocam mezun değilim.

Eğer salona vakit ayıramıyorsanız günlük olarak yarım saat bir saat kadar yürüyün hem ders stresinden uzaklaşırsınız hem de güzel kalori yakarsınız, fastfood yemeyi bırakın dışarıdan cips, meyve suyu şekerli şeyler yemeyin eğer yemek zorundaysanız da mümkün olduğunca az miktarda olanları seçin "Zero" sıfır şeker denilenlerden tüketebilirsiniz ama onların da kendilerince ayrı zararları var önerim tamamen kesmeniz yönünde olur bir ay kadar yemeyince aramıyorsunuz yiyesiniz gelmiyor, spor yapamadığınız için kas kütlesinde bir artış beklemeyin ama zayıflamak önemli belki evde küçük mekik-şınav programlarıyla biraz da olsa destek olabilirsiniz.

Yok hocam mezun değilim.

Hocam spor konusunda ve yiyeceklerin besin değerleri hakkında çok haklısıniz ama işte şu an önümde duran okul yükü yüzünden bunları gerçeklestiremiyorum.

Hocam sınav senesinde her öğününü evden getirerek sınav kazanan arkadaşlarım vardı yapamam demek kolay önemli olan yapmak, hiçbir şey kolayca elde edilmiyor en basitinden alın bir yemek kabı gidip araştırın besinlerin besin değerini tok tutan besinleri öğlen yemeğinizi evden götürün bol lifli az kalorili doyurucu bir yemek yiyin hem kilo verirsiniz hem vücudunuz sağlıklı beslendiği için ferahlarsınız.

Yani şöyle diyeyim bu ara tatilde paketli bisküvi tarzı yiyeceklerle birlikte bir şeyler izleyince çok abarttım ve haliyle kiloda aldık önerdiğiniz diyet programı var mı çünkü hiçbir şey bilmiyorum bunun hakkında

Hocam dediğim gibi burada size bir diyet programı öneremem diyetisyen değilim olsam bile sizin hakkınızda hiçbir bilgim yok.

Elinizin altında internet mevcut güvenilir kaynaklardan son zamanlarda çıkan yapay zekalardan yardım alarak( yapay zekanın verdiği kaynakları araştırın.) Bu konu hakkında güzel bir bilgi edinebilirsiniz örnek olması açısından okulda yediğinizin sağlıksız kantin yiyeceklerini bırakın eğer sabah kahvaltı yapmıyorsanız sabah doyurucu tok tutan sağlıklı bir kahvaltı yapın öğlen yemeğinizi evden götüreceğiniz yulaf, süt, ciha tohumu ve bunu üzerine ekleyeceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar ile tamamlayın tabii ki bunları alırken içeriklerini size ne fayda sağlayacağını araştırın kimse sizi sizden fazla tanıyamaz sizi düşünmez burada size bir şey önersem herhangi bir alerjik sorun yaşasanız sorumlu hissederim kendimi.

Hiç kimse bildiklerini anadan doğma öğrenmedi araştırıp sorgulayıp öğreniyor çok değil bir iki gün araştırsanız en azından basit bir şekilde nelerden uzak durmanız gerektiğini hangi tür besinler yemeniz gerektiğini öğrenirsiniz.

İşin uzmanı değilim ama kalori açığının, kilo vermeye erkili olduğunu duyuyorum. Diyetisyen ve spor egitmeni arkadaşlarım, spordan çok diyetin yani kalori açığı oluşturmanin önemini vurguluyor. Çok yuksek kilolar verilirken vücudun sarkma olmadan sıkı kalmasi icin sporla beraber yapıyordu arkadasim. İlk etapta su tüketimi ve kalori açığı onem arz ediyor. Yürüyüş çok öneriliyor. Sozel dersleri yururken kulaklık ile dinleyebilirsiniz ders calisma periyodunda.
Abur cubur tatli seviyorsanız ben muzu tahine batırma, kuru uzum gibi seylerle gecistirip haftada 2 gun bisküvi vb çikolata yeme hakkı verdim kendime. Bir de bana dusmez ama eklemek istedim
Sınav senesinde odağı sinava vermek enerjiyi dikkari dağıtmamak ve bazı hedefleri 6-7 ay ileriye itmek de cok iyi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…